Af - 03/08-16 19:25

De sidste følger trop: Nu fjernes buræg fra ALLE danske supermarkederDe sidste følger trop: Nu fjernes buræg fra ALLE danske supermarkeder

Om få år vil buræg være stort set umulige at opdrive i Danmark.

storybild

Burhøns lever under kummerlige forhold, og nu ryger de sidste danske supermarkeder med på bølgen og stopper salget af buræg. (Billede: Scanpix)

Der er gang i lidt af en ægge-revolution i Danmark, hvor buræg lagt af høns, der lever under kummerlige forhold, hastigt bliver fjernet fra hylderne i supermarkederne.

Både Coop og Dansk Supermarked, der ejer kæder som Kvickly, Fakta, Netto og Føtex, har allerede bandlyst buræg fra deres butikker, og forleden meldte Aldi sig også på banen. Det samme gjorde Rema1000 tidligere i dag - og nu følger resten trop.

Rema 1000 følger trop og dropper salg af buræg i 2018
Rema 1000 følger trop og dropper salg af buræg i 2018

Dagrofa, der ejer butikkerne Kiwi, Meny og Spar, vil således udfase salget af buræg, så de er ude af butikkerne senest i 2020, skriver Ekstra Bladet.

- Hele Dagrofa som koncern dropper det, også i vores egne produkter, hvor der har været buræg i, siger Signe Lindegaard, der er kommunikationsmedarbejder i koncernen, til avisen.

Buræg forsvinder fra Aldis hylder verden over
Buræg forsvinder fra Aldis hylder verden over

Hun afviser, at beslutningen er blevet truffet som følge af pres fra forbrugerne samt det faktum, at alle andre danske supermarkeder har meldt det samme ud.

- Det er en beslutning, der har været undervejs i lang tid, og det har været vigtigt for os at være sikre på, at vores leverandører kunne levere danske æg som alternativ til buræg. Så derfor har vi ikke kommet med udmeldingen før nu, siger Signe Lindegaard.

Buræg er i 'bad standing' i danske supermarkeder
Buræg er i 'bad standing' i danske supermarkeder

Med Dagrofas butikker på holdet af kæder, der fjerner buræggene, er der efterhånden ikke flere større butikskæder i landet, der sælger de billige æg.

Discountkæde dropper buræg
Discountkæde dropper buræg

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx