Af - 06/03-14 13:02; Opdateret: 06/03-14 14:51

Nu bliver P-vagterne nødt til at gå med kameraovervågningNu bliver P-vagterne nødt til at gå med kameraovervågning

Frederiksberg Kommune går nu helt nye veje for at undgå antallet af overfald på P-vagter.

storybild

(Billede: Polfoto)

P-vagter har ikke verdens mest populære job, og mange bliver mødt med bandeord, trusler og overfald.

Frederiksberg Kommune vil nu de alvorlige episoder til livs, og det skal ske ved at P-vagter fra Frederiksberg Parkering bliver udstyret med små videokameraer.

Myte: Er P-vagter provisionslønnede?
Myte: Er P-vagter provisionslønnede?

Kameraerne er ifølge en orientering fra By og Miljøområdet i Frederiksberg Kommune på størrelse med en tændstiksæske, og de skal sidde på vagternes uniform.

- Fornemmer P-vagten, at en situation er ved at eskalere, vil kameraet kunne aktiveres ved et tryk og foretage videooptagelse i op til 4 timer, står der i skrivelsen.

- Vi kan ikke undgå vold mod p-vagter
- Vi kan ikke undgå vold mod p-vagter

I de tilfælde, hvor en episode har udviklet sig og der overvejes en politianmeldelse, kan optagelserne videregives til politiet i forbindelse med efterforskning. I alle andre tilfælde vil optagelserne blive slettet, lyder det fra kommunen.

Jan E. Jørgensen, der er formand for By - og Miljøudvalget ærgrer sig over, at det er nødvendigt.

- Der er eksempler på, at folk bliver overfaldt, og vi håber på at kunne mindske antallet med dette. Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, at det er nødvendigt, men vi håber, det kan viker præventivt, siger han.

Ordningen tager udgangspunkt i et besøg hos p-vagter i Malmø, hvor et lignende forsøg har haft en positiv effekt med færre konflikter og øget tryghed hos medarbejderne. Kameraerne er nu udbredt til alle p-vagter i Malmø.

Særdeles groft overfald på p-vagt mandag aften
Særdeles groft overfald på p-vagt mandag aften

P-vagterne i Frederiksberg Parkering har hvert år 5-10 alvorlige episoder, hvor der indgives politianmeldelse, lyder det i orienteringen, og med videoovervågningen håber man nu at reducere det tal.

- Frederiksberg Parkering har på den baggrund på forsøgsbasis indkøbt 4 små kameraer. I lighed med de svenske erfaringer forventes kameraerne at kunne reducere antallet og omfanget af konflikter og bidrage til øget tryghed på gaden og en forbedring af arbejdsmiljøet.

By - Miljøudvalget i Frederiksberg skal tage stilling til orienteringen på udvalgsmødet d. 10. marts.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx