Af Ritzau - 22/08-16 22:49

Regeringen vil have Dansk Flygtningehjælp ud af nævnRegeringen vil have Dansk Flygtningehjælp ud af nævn

Dansk Flygtningehjælp skal i nyt forslag ikke kunne udpege medlemmer af Flygtningenævnet, skriver Information.

storybild

Flygtningenævnet, der afgør klagesager om asyl, står til at blive skåret i antal i nyt lovforslag. (arkivfoto) (Billede: Free/Anders Aarkrog Jepsen/ritzau)

Et nyt forslag fra regeringen vil sætte en stopper for, at organisationen Dansk Flygtningehjælp kan anbefale medlemmer til det såkaldte Flygtningenævn.

Nævnet er den øverste instans, når det kommer til at behandle klager over afgørelser om asyl foretaget af Udlændingestyrelsen.

Ifølge Information står der i bemærkningerne til lovforslaget, at Dansk Flygtningehjælp har en uhensigtsmæssig dobbeltrolle, når organisationen både kan anbefale medlemmer til Flygtningenævnet og hjælper asylansøgere.

- Det er helt forkert. Når vi har anbefalet kompetente personer, der bliver godkendt af nævnet, så er vi ude af sagen. Vi har ingen kontrol eller sanktionsmuligheder over for de medlemmer, vi har anbefalet, siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm til Information.

Ud over at sende organisationer som Dansk Flygtningehjælp ud af Flygtningenævnet vil regeringen med lovforslaget mindske antallet af medlemmer i nævnet.

For nuværende er der 120 medlemmer fordelt på mindre grupper med fem i hver. Det skal, hvis lovforslaget går igennem, mindskes til tre medlemmer af hver gruppe.

Det mener organisationen Refugees Welcome, Michala Bendixen, er en dårlig idé.

- Et større nævn er udtryk for større viden og erfaring. Dengang, da der kun var tre medlemmer, kunne to personer afgøre en flygtnings skæbne. På mig virker det, som om professionalismen er steget med fempersoners nævnet, siger hun til Information.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Helt særlig gestus går...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Video af landsholdet deler vandene:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx