Af Christian Hansen - 01/08-17 12:37

Efter de løse hjulbolte: Har ny vanvittig hærværks-trend ramt Danmark?Efter de løse hjulbolte: Har ny vanvittig hærværks-trend ramt Danmark?

Ved du noget om sagen? Skriv til journalist Christian Hansen på chans@bt.dk eller tip os på 1929@bt.dk eller via vores Facebookside.

storybild

Amanda Bertelsen fandt sin bil liggend på siden søndag morgen.

Ved du noget om sagen? Skriv til journalist Christian Hansen på chans@bt.dk eller tip os på 1929@bt.dk eller via vores Facebookside.

Fem små biler er væltet om på siden forskellige steder i Københavnsområdet i weekenden.

En af ejerne til de væltede biler, sportsvært på TV 2, Christian Müller Bækgaard, fortalte tidligere til BT, hvordan han søndag morgen blev ringet op med beskeden om, at hans nyindkøbte minibil, en bil af mærket Smart, lå smadret på siden, hvorefter regnvand var væltet ind i bilen.

Men tv-værten er mærkværdigt nok ikke alene med sin situation. For fire andre minibiler er også blevet væltet om på siden i løbet af weekenden, skriver Lorry.

Således fandt Amanda Bertelsen fra Søborg sin lille Toyota Aygo væltet, da hun skulle af sted på arbejde søndag morgen.

»Min kæreste Gustav kom ned, og vi fik ringet efter Falck, der hjalp med at få bilen tippet og sendt på værksted. Spejle og ruder var smadret, bilen havde store, dybe ridser og var helt trykket på siden. Det er virkelig tarveligt gjort, at nogen kan finde på at gøre det,« siger hun.

Derudover er to andre minibiler væltet på Østerbro foruden én i Kongens Lyngby.

Fænomenet med væltede minibiler er ikke nyt rundt om i verden, men det lader til at være første gang, at en hærværksbølge af denne art rammer Danmark. For hverken bilejernes interesseorganisation, FDM, eller brancheorganisationen ‘Forsikring og Pension’ har hørt om tilfælde før, oplyser selskaberne til BT.

Den amerikanske nyhedsstation NBC kunne i foråret 2014 fortælle om fire væltede Smart-biler samme nat i San Francisco. I august 2016 var det to andre Smart-biler, der blev fundet på siden en mandag morgen i Minneapolis.

Amerikanske medier har spekuleret i, om der var tale om en trend, da de bizarre tilfælde af væltede biler dukkede op. Men delebilsordningen, car2go, der ejer begge væltede biler fra episoderne i august sidste år, har forsøgt at afkræfte den teori over for lokale medier, selvom selskabet tidligere samme år var udsat for tre andre tilfælde i Seattle.

På sociale medier er fænomenet døbt 'cow tipping,' med henvisning til myten om, at køer let kan væltes, når de sover stående.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stak af efter ydmygelse: Serena...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Kan det betale sig at købe en brugt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx