Af Ritzau - 18/11-16 04:00; Opdateret: 18/11-16 06:59

Anmeldere anerkender Metallicas returrejse til rødderneAnmeldere anerkender Metallicas returrejse til rødderne

Otte års ventetid er slut for Metallicas fans, og der er både gode og dårlige nyheder fra anmelderne.

storybild

Metallica forsøger at vende tilbage til fortidens dyder, og det bliver vel modtaget blandt anmelderne. (Billede: Scanpix/Angela Weiss)

Efter otte års albumpause er et af verdens største metalbands Metallica tilbage med pladen "Hardwired... To Self-Destruct".

Pladen udkommer fredag.

Lyden og stilen fra bandets storhedstid, bemærker flere af landets anmeldere. Alligevel er der delte meninger om, hvor vellykket resultatet af pladen er.

Mest positiv er Politikens anmelder, der kalder pladen Metallicas bedste i de seneste 25 år.

Pladen får fem hjerter i avisen. Det sker, blandt andet fordi det er lykkedes at finde tilbage til gamle dyder.

- Nu gør Metallica, hvad de gør bedst. Spiller deres egen nærmest ufatteligt tætte heavy metal med skarpe kanter af thrash og en unik massivitet i deres attack, lyder det blandt andet.

Selv om Metallicas aldrende medlemmer ikke helt rammer niveauet fra det kommercielle gennembrud i 1991, så er der ifølge anmelderen meget guld at hente på pladen.

Numre som "Moth Into Flame" og "MaUNkind" fremhæves som numre, der når tæt på niveauet fra "Enter Sandman" og "Sad but True" fra gennembrudspladen.

På Berlingske har man også bemærket, at Metallica tilsyneladende forsøger at finde tilbage til stilen fra bandets storhedstid.

- Ingen heavy-orkestre kan som Metallica fortsat ramme den svære balance mellem det benhårde og det bredt appellerende, skriver Berlingskes anmelder.

Han kalder albummet et driftsikkert værk, hvor bandet forsøger at opdatere fortidens dyder.

- De er måske ikke de vildeste eller de bedste mere. Men de er stadig de største, skriver anmelderen og belønner pladen med fire stjerner.

Informations anmelder er dagens mest skeptiske.

Pladen har for mange ideer og for lidt mådehold. Det gør samlet set pladen til en rodet og ufokuseret affære, mener avisens anmelder.

- Bagsiden af medaljen er, at det store katalog af ideer, som albummet repræsenterer, kun sjældent manifesterer sig i gode sange, og det virker som om, ingen i studiet har formået at sige stop, når en idé trak i langdrag, lyder det.

Ekstra Bladets anmelder noterer, at de fire bandmedlemmer har rundet de 50 år. Han mener, at pladen er "lyden af en lille flok veltilpasse familiefædre, der hygger sig mere end hærger. På den fede måde".

Ekstra Bladet belønner pladen med fire stjerner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx