Af Bo Poulsen - 15/04-18 18:02

DR-vært har sammen med danske turister været strandet i Egypten siden fredag - 'Det er en meget uheldig og ekstraordinær situation'DR-vært har sammen med danske turister været strandet i Egypten siden fredag - 'Det er en meget uheldig og ekstraordinær situation'

Omkring 151 danskere og svenskere, der har holdt ferie i det solrige Sharm el-Sheik, har været strandet i Egypten siden fredag. På flyet er også DRs vejrvært Morten Lynge, der agerer senior-kaptajn på flyet. Det betyder, at han er instruktør for flyafgangens to piloter.

storybild

Arkivfoto: Billede af lufthavnen i Sharm el-Sheikh. (Billede: MOHAMED EL-SHAHED)

De 151 personer ombord er kunder hos Atlantis Rejser og DAT, og søndag middag dansk tid venter de stadig på at kunne flyve hjem.

Den oprindelige plan var, at flyet skulle afgå fra Sharm el-Sheik med destination i København fredag eftermiddag, men tekniske problemer gjorde, at passagerene har måttet ventet stort set hele weekenden på at komme hjem til Danmark.

Er du en af danskerne, der er strandet i Egypten, så kontakt BT på 1929@bt.dk eller på Facebook.

Pilot og DR vejrvært Morten Lynge fortæller til BT, at han i skrivende stund ikke ønsker at kommentere på situationen i Sharm el-Sheikh, da fokus for ham handler om at få afviklet situationen.

Kommunikationschef Pernille Ammitzbøll fortæller til BT, at der er tale om en meget uheldig og helt ekstraordinær situation. Men kundernes sikkerhed har haft førsteprioritet.

»Først og fremmest vil jeg sige, at vi er meget kede af situationen. Det er meget sjældent med så voldsom en forsinkelse. Normalt er vi i luften efter 24 timer. Der er et teknisk problem, og kaptajnen vurderer, at det ikke er klogt at flyve af sikkerhedsmæssige årsager,« siger Pernille Ammitzbøll.

Gæsterne bliver indlogeret på et firestjernet hotel med all inclusiv, hvor rejseselskabet dækker alle udgifter. Men da kaptajnen gennemgik flyet for anden gang lørdag var den gal igen.

»Han konstaterer, at flyet ikke er klart, og han vil ikke tage afsted i et fly, der ikke lever op til hans forventninger,« siger kommunikationschefen.

Hun fortæller, at de har anskaffet et nyt fly, der kommer hele vejen fra Aarhus. Derfor kommer passagerene først til at flyve hjem i nat.

Morten Lynge blev færdiguddannet som kommerciel pilot i 2001 og har blandt andet fløjet i Sydøstasien og Europa for Easyjet i Milano, inden han blev hyret som vejrvært i 2013. Ved siden af jobbet som vejrvært for tv-kanalen arbejder han også som pilot for DAT, der i denne forbindelse er chartret af Atlantis Rejser til turen mellem København og Sharm el-Sheikh.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Agent i stor kritik af...
bt.dk
Dansk kaffekæde i navneskifte - det...
bt.dk
Læge advarer: Alt for mange danskere...
bt.dk
Mål-Pål slog til: Hobro slog tamt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx