Af Fie West Madsen - 20/10-17 15:26

Tre danske drenge stenede svane til døde i Italien: Nu har det fået konsekvenserTre danske drenge stenede svane til døde i Italien: Nu har det fået konsekvenser

De tre drenge, der er blevet sigtet i Italien for at slå en svane ihjel, er blevet bortvist fra deres skole.

storybild

Tre danske drenge er blevet sigtet for et svanedrab i Italien, efter de angiveligt har stenet en svane ihjel under en skoletur med Ladelund Efterskole til Gardasøen. Episoden betyder, at drengene ikke længere er elever på skolen.

Det oplyser forstander Steffen Petersen fra Ladelund Efterskole til metroxpress.

»Samarbejdet mellem de tre drenge og skolen er stoppet sidste weekend. Det er en tillidssag, og de er ikke elever på skolen længere,« forklarer Steffen Petersen, som bekræfter, at der er tale om tre drenge i alderen 15-17 år fra efterskolen.

Steffen Petersen har tavshedspligt i sagen, og kan derfor ikke komme ind på nærmere detaljer om de tre drenge. Han understreger dog, at han finder sagen meget ærgerlig.

»Det er selvfølgelig en ubehaglig sag. Det er en rigtig træls sag, og det er en meget ulykkelig historie,« siger Steffen Petersen.

Sagen om de tre drenge, der er sigtet for svanedrab, kom frem onsdag, hvor det italienske medie La Stampa ifølge TV 2 kunne fortælle, at de tre drenge angiveligt kastede sten på en knopsvane, fordi den pustede sig op, da drengene mødte den ved en sø.

Ifølge vidner til udåden kastede drengene med sten øjensynligt for at drille fuglen. Men da den tog flugten, fortsatte de tre drenge med at kaste sten efter den - indtil den døde. Dyremishandlingen fandt sted ved byen Peschiera del Garda.

Drengene skal for en ungdomsdomstol i Verona, hvor strafferammen for dyremishandling lyder på mellem to og fire års fængsel, hvis de tre danske drenge bliver dømt.

Forstander Steffen Petersen oplyser til metroxpress, at de tre drenge er hjemme i Danmark hos deres forældre nu, og hvad der videre skal ske, ved han ikke.

»Sagen er overgivet til politiet i Italien, så jeg ved ikke, hvor langt sagen er på nuværende tidspunkt,« siger forstanderen.

Han understreger, at episoden fandt sted i drengenes fritid.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Kongeskibet hjælper med...
bt.dk
Voldsomt overfald: 23-årig kvinde...
bt.dk
Vennen ville besøge Schumacher: Fik...
bt.dk
Topforhandler i Forligsen: Vi er i en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx