Af - 02/01-14 08:09; Opdateret: 02/01-14 08:41

Hver fjerde kvinde frygter en fyreseddel i årHver fjerde kvinde frygter en fyreseddel i år

Hver sjette dansker er bange for, at de bliver fyret i 2014, viser ny undersøgelse blandt danske lønmodtagere. Især kvinder frygter for fremtidens jobsituation.

storybild

(Billede: Polfoto)

'Du er fyret'.

Den besked frygter 16 procent af de danske lønmodtagere, viser en analyse, som Kristelig Fagbevægelse har fået lavet hos A & B Analyse blandt lønmodtagere uden ledelsesansvar.

Især de danske kvinder er bange for, at de pludselig mister jobbet i år. Således svarer 24,4 procent af kvinderne i undersøgelsen, at de frygter en fyreseddel. Blandt mænd er andelen 7,7 procent.

Samtidig er der stor forskel på, om man er ansat i det offentlige eller private. Hver femte privatansatte frygter en fyring, mens det blot er tilfældet for én ud af 10 offentligt ansatte.

Chok: Nu er hver fjerde ung arbejdsløs
Chok: Nu er hver fjerde ung arbejdsløs

Ikke en katastrofe
Hos Kristelig Fagbevægelse synes, det er meget, at hver fjerde kvinde og hver femte på det private arbejdsmarked frygter at blive sagt op i 2014.

- Vi vil gerne sende det signal, at selvom det er negativt at blive sagt op, er det ikke nødvendigvis en katastrofe. Både a-kasser og jobcentre vil hjælpe ledige med at komme i job igen, siger Allan Bruhn, der er politisk konsulent i Kristelig Fagbevægelse.

Han understreger, at det ikke er umuligt at komme tilbage på arbejdsmarkedet, hvis man skulle ende i den uheldige situation.

- Vi vil ikke bagatellisere, at det er et stort problem at blive sagt på. Men vi vil opfordre til også at have fokus på, at der er job at søge, og at det kan lykkes at komme i job igen. De af vores kunder, der bliver ledige, er i gennemsnit i arbejde igen efter 28 uger som ledige, siger han.

Psykolog: Arbejdsløshed skaber depressioner
Psykolog: Arbejdsløshed skaber depressioner

Arbejdsløs? Så skal du samle skrald for understøttelsen
Arbejdsløs? Så skal du samle skrald for understøttelsen

Jobcentre er hurtigst til at skaffe job
Jobcentre er hurtigst til at skaffe job

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mor trodser eksperternes klare...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Stor guide: Sådan kan du lindre dine...
bt.dk
Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx