02/10-17 12:03; Opdateret: 02/10-17 12:55

Forslag om modregning af borgmesterløn møder modstandForslag om modregning af borgmesterløn møder modstand

Indkomst fra bestyrelsesposter bør modregnes i borgmestres løn, mener Enhedslisten. Socialdemokratiet afviser.

storybild

København. Det er ganske enkelt pamperi.

Med de ord lancerede Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, i weekenden et forslag om at modregne de indtægter, borgmestre og regionsrådsformænd får for at sidde i forskellige bestyrelser, i deres løn.

Forslaget får støtte fra Dansk Folkeparti. Men både Socialdemokratiet og Konservative, der begge er store borgmesterpartier, er imod.

- Det er en stor værdi for kommunerne, når deres førstemand eller -kvinde påtager sig en ekstra opgave som medlem af forskellige bestyrelser, siger kommunalordfører Magnus Heunicke (S).

Han mener, at det er gammeldags at tale om pamperi.

- Man kan være borgmester på mange måder. Men det er entydigt positivt for en kommune, for tiltrækning af erhvervslivet og for skatteborgerne, hvis borgmesteren engagerer sig i de muligheder, der er for at gå ind i bestyrelser.

Heller ikke regeringspartiet De Konservative støtter forslaget fra Enhedslisten.

- Hvis borgmesteren løser opgaver ved siden af, er det rimeligt nok, at han får et vederlag for det, siger kommunalordfører Anders Johansson (K).

Samme melding kommer fra Liberal Alliances kommunalordfører, Villum Christensen.

Han mener, at det vil diskriminere borgmestrene, hvis de ikke skal have et vederlag, ligesom alle andre der påtager sig en bestyrelsespost.

Forslaget fra Enhedslisten vil følge en af anbefalingerne i Vederlagskommissionen. Den foreslog sidste år Folketinget at sætte borgmestres grundløn op med 30 procent.

Folketinget gennemførte forhøjelsen af grundlønnen, men anbefalingen om at modregne eventuel ekstraløn blev ikke gennemført.

Stigningen af grundlønnen betød eksempelvis, at Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsens (S) årlige borgmestervederlag 1. april i år steg fra 839.671 kroner til 1.123.547 kroner.

Han har valgt at frasige sig løn for sit bestyrelsesarbejde. Men Magnus Heunicke vil ikke fremhæve ham som et forbillede, andre bør følge.

- Jeg mener virkelig ikke, at det er Folketingets opgave at gøre sig til smagsdommer over, hvad en borgmester vælger at gøre med det vederlag, siger Magnus Heunicke.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Teenager dræbt i arbejdsulykke
bt.dk
Blev ringet op af verdens største...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Medie: FC Midtjylland tæt på massiv...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx