Af Jens Anton Havskov Hansen - 09/10-17 22:34

Anklage: Præst tilbød 12-årig dreng penge for seksuelle ydelserAnklage: Præst tilbød 12-årig dreng penge for seksuelle ydelser

Den 47-årige præst Dan Peschack, der er tiltalt for misbrug af mindreårige, tilbød angiveligt en dreng penge for seksuelle ydelser.

storybild

Dan Peschack, nu tidligere sognepræst ved Tømmerup Kirke. (Billede: Claus Bech/Tømmerup Kirke)

Den nu tidligere sognepræst i Tømmerup ved Kalundborg, 47-årige Dan Peschack, tilbød kontanter til en blot 12-årig dreng for seksuelle ydelser.

Det fortalte drengens mor, som mandag formiddag sad i vidneskranken i Retten i Holbæk i nævningesagen mod den sextiltalte præst.

Dan Peschardt er tiltalt for at have begået grove seksuelle overgreb på syv mindreårige børn og blufærdighedskrænket fem andre.

Ligesom han er tiltalt for besiddelse af en stor mængde børnepornografisk billed- og videomateriale samt forsøg på videresalg af materialet til andre.

Overgrebene på den 12-årige dreng, som moderen blev afhørt om, fandt ifølge anklageskriftet sted i 2015 og 2016. Det gik i foråret 2016 op for forældrene til drengen, at der foregik seksuelle handlinger mellem deres søn og den nu 47-årige sognepræst.

Og da drengen til sidst brød sammen og fortalte hvad der var sket, stod det blandt andet klart, at præsten i nogle tilfælde havde tilbudt penge til drengen for seksuelle ydelser.

Da det gik op for forældrene, hvad der foregik, gik de til politiet.

Moderen var i vidneskranken stærkt bevæget, mens hun fortalte om forløbet, hvor hendes søn har været genstand for præstens seksuelle tilnærmelser og ifølge anklageskriftet grove seksuelle overgreb på drengen.

”På et tidspunkt tager jeg fat i (drengens navn, red.). Han er meget ked af det. Jeg spørger ham, om der er foregået mere end det, han på det tidspunkt allerede har fortalt. Så bryder han sammen og fortæller, at Dan har tilbudt ham 500 kroner for (den specifikke seksuelle ydelse, red.) og 1.000 kroner for (den endnu mere grove seksuelle ydelse, red.). Sådan var tilbuddet fra Dan. Han gav ham ikke pengene i hånden, men han vidste, at (drengens navn, red.) rigtig gerne ville have en knallert, så Dan lagde dem vist til side, så det var en opsparing,” siger moderen.

Præsten nægter sig skyldig i denne del af det i alt 11 sider lange anklageskrift mod ham.

Afhøringen blev flere gange kortvarigt afbrudt, fordi det følelsesmæssigt var meget hårdt for moderen at fortælle, hvad præstens overgreb på deres søn har betydet for drengen. Og hvilke konsekvenser det har fået for ham:

”Han har haft det rigtig svært. Han er kommet ud i et voldsomt misbrug. Han er igen og igen stukket af hjemmefra. Vi er blevet ringet op, hvor han har siddet med en kniv og har villet begå selvmord. Han har haft det rigtig, rigtig svært. Det har vi også. Jeg føler, vi ikke har lavet andet end at svigte resten af familien for at bruge tid på at køre ud og lede efter ham… Derfor har jeg også mistet mit arbejde. Det her er så forkert. Dan er jo den voksne. Vores dreng er kun 12 år på det her tidspunkt,” siger moderen, mens hun kæmper med tårerne.

I hendes forklaring kom det også frem, at præsten i flere af de tilfælde, hvor drengen har overnattet i præstegården, har drukket den 12-årige beruset eller har givet ham en ”lille hvid pille”, så han om morgenen efter ikke har kunnet huske klart, hvad der er foregået.

Næste vidne er drengens far.

Metroxpress dækker sagen fra Retten i Holbæk…

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bookmakerne ikke i tvivl: Hun vinder...
bt.dk
Stor mystik om Superliga-profils skade
bt.dk
Ung mor sagsøger tv-kanal: Blev fyret...
bt.dk
Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx