Af - 03/03-14 22:25; Opdateret: 04/03-14 08:04

Bryst-tatoveringer hitter blandt unge kvinderBryst-tatoveringer hitter blandt unge kvinder

Blomster, svaler og hjerter. De klassiske tatoveringer har fundet vej til unge kvinders bryst, lyder det fra en række tatovører.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Nålen danser ikke længere kun på diskrete steder, når unge kvinder bliver tatoveret. Tidligere fik unge kvinder måske lavet en lille tatovering på anklen, eller gemt den lidt af vejen hen over lænden, hvor den var skjult under tøjet. Men i dag efterspørger unge kvinder både mere synlige og ofte også større tatoveringer.

Har du set den: Schalke-stjernes tatovering hylder Real Madrid
Har du set den: Schalke-stjernes tatovering hylder Real Madrid

Mange unge kvinder får lavet et såkaldt chest piece – en tatovering fra skulder til skulder hen over den øvre del af brystkassen – som er synlig, selv med en ikke særlig nedringet bluse. Sådan lyder det samstemmende fra en række tatovører fra København, Frederiksberg, Aarhus og Esbjerg.

- Der er helt klart en tendens til, at pigerne 'går større'. Pigerne får lavet virkelig store ting i dag, ofte old school-motiver som roser, to svaler eller hjerter, men også skrift, siger Liz Kierstein, bedre kendt som 'Tatto-Liz' fra København, talsperson for Uafhængige Tatovører.

Skar tatovering af og sendte den til ekskæresten
Skar tatovering af og sendte den til ekskæresten

Hun tilføjer, at trenden er båret frem af kendisser, skuespillere og modeller, for eksempel den danske model og MTV-vært Anne Lindfjeld, som er kraftigt tatoveret.

Det er typisk 'de hurtige hipster-piger' i 20'erne, der får lavet et chest piece, fortæller Martin fra tattoo-shoppen Rex Mundi i København. Han har selv lavet 10-12 chest pieces det seneste år.

Samme melding lyder fra Vibe Peers fra Vibes Tattoo i Aarhus.

- Det er unge kvinder i 18-20-25-års alderen, der får dem lavet. De opfatter det ligesom at gå ned og købe et smykke til sig selv. Blomster er meget efterspurgt, men også skrift. Hvis en ven eller familiemedlem er død, vælger nogle af få tatoveret et citat fra den afdøde eller et citat som siger noget om den afdøde, siger hun.

Er Trine for farlig til diskotekerne?
Er Trine for farlig til diskotekerne?

Tendensen er slået knap så kraftigt igennem i provinsen, vurderer Christian Nielsen, mangeårig indehaver af Bodysigns Tattoo i Esbjerg.

- Jeg har lavet nogle stykker, men der er ikke mange piger, der går all in og får lavet de helt store brysttatoveringer fra skulder til skulder. Pigerne skalerer nok lidt mere ned herovre. Mange vælger en tatovering hen over det ene kraveben, for eksempel en sommerfugl eller blomst. De helt store tatoveringer er nok mere et storby-fænomen, siger han og tilføjer:

Se Aggers nye vilde tatovering
Se Aggers nye vilde tatovering

- Men det er da kun halvanden uge siden, at en ung kvinde kom ind og fik tatoveret 'Ink not mink' hen over sit bryst. Tatoveringerne bliver ikke kun brugt som udsmykning, men også til statements.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx