Af Pelle Dam - 15/03-14 19:05

Nu er ledelsen og de ansatte IGEN oppe at toppes i SASNu er ledelsen og de ansatte IGEN oppe at toppes i SAS

Ledelsen i SAS har flere gange været på kant med de ansattes fagforeninger. Nu er overenskomstforhandlingerne mellem SAS og check in-personalet i HK/Privat brudt sammen.

storybild

Ledelsen og de ansatte i SAS har flere gange været uenige om blandt andet lønforhold i løbet af de seneste år. (Billede: Polfoto/arkiv)

Forhandlingerne om de næste års løn og arbejdsvilkår for omkring 900 check in-folk i SAS er brudt sammen.

Lørdag gik SAS-personalets repræsentanter i HK/Privat og luftfartsselskabets forhandlere fra hinanden i Forligsinstitutionen, fordi de ikke kunne blive enige. Det siger overenskomstchef i HK Service Hovedstaden, Helle Lindgreen.

- Arbejdsgiverne kræver mere fleksibilitet fra medarbejderne - men uden at ville betale for det. Det kan vi ikke gå med til. Vi vil gerne diskutere fleksibilitet, men det koster selvfølgelig, siger Helle Lindgreen til Ritzau.

Slut med gratis sprut når du flyver til USA eller Asien med SAS
Slut med gratis sprut når du flyver til USA eller Asien med SAS

Hun siger, at der ikke er givet lønstigninger til medlemmerne af HK/Privat i SAS siden 2001 på grund af selskabets pressede økonomiske situation.

- Denne gang var der en forventning om en lønstigning. Når ledelsen så samtidig vil have mere fleksibilitet gratis, så var det dråben, siger Helle Lindgreen.

SAS ønsker mere fleksibilitet af medarbejderne i forhold til for eksempel vagtplanen og arbejdstiden, siger hun.

SAS får overskud for første gang siden 2007
SAS får overskud for første gang siden 2007

SAS fremlagde fredag knaldrøde tal for regnskabsårets første kvartal. SAS' underskud på bundlinjen lød på 94,4 millioner kroner. Og hvis man ser bort fra ekstraordinære indtægter på knap 863 millioner kroner, ser regnskabet langt værre ud.

Men selskabets pressede situation har ikke haft indflydelse på overenskomstforhandlingerne, siger Helle Lindgreen.

- Det har ikke været kriseforhandlinger på nogen måde, og der har ikke været meldinger om, at der skulle spares, siger hun.

SAS er klar med en ny gebyr-fidus
SAS er klar med en ny gebyr-fidus

Der er ikke udsigt til, at SAS og HK/Privat genoptager forhandlingerne. Derfor ventes HK'erne i SAS at blive omfattet af det mæglingsforslag, som hovedorganisationerne LO og DA forhandler i Forligsinstitutionen hen over weekenden.

Op mod 40.000 lønmodtagere under LO kan blive omfattet af det kompromis, som skal tegne løn- og arbejdsforhold for områder, hvor parterne ikke selv har kunnet blive enige.

Mæglingsforslaget ventes at kunne blive præsenteret i de kommende dage.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx