Af - 24/09-15 18:00

6 måder makeup ødelægger dine øjne på6 måder makeup ødelægger dine øjne på

Du tænker nok ikke over, at det kan være direkte farligt at lægge makeup i bussen eller toget?

Bildstrecke im Grossformat »
Øjet er sårbar - især over for infektioner. Derfor er det vigtigt at være opmærksom, hvis du bruger makeup dagligt. Du kan få problemer med øjenlågene, tårekanalerne og selve øjet, hvis du ikke har rene 'forhold' når du lægger make up. Tænk derfor over, hvor din mascara eller eyeliner har været sidst, inden du lægger den på. Sørg også for at have rene hænder, hvis du kommer til at have berøring tæt på øjet med dine fingre. Kilde: Øjenlæge Dan Reinstein / . Lad være med at tage make up på, mens du er på farten. Det kan være farligt, hvis du ikke sidder stille, mens du påfører det. Værst mulige scenarie er, at du kan komme til at kradse dig i øjet, med en pensel eller lignende. Det kan føre til en skade på hornhinden, som kan gøre meget ondt og føre til betændelse i øjet. Kilde: Øjenlæge Dan Reinstein / . Der er faktisk information om udløbsdato på mange make up-produkter. Det kan føre til unødige infektioner, hvis du ikke overholder dem. Kilde: Øjenlæge Dan Reinstein / . Falske øjenvipper kan også gøre skade på dine øjne både kortvarigt og på længere sigt. Når du påfører lim, så tæt på dine øjne, kan du komme i store problemer, hvis noget rammer ned i øjet. Lim i øjet kan føre til ridser på øjet eller bakterie-infektioner, som kan give permanente problemer med synet. Kilde: Øjenlæge Dan Reinstein / . Lad være med at dele din make up med hele venindeflokken. Der er ligeså mange bakterier på en tandbørste som en make up børste. Du lader vel heller ikke din tandbørste gå på omgang før en fest? Kilde: Øjenlæge Dan Reinstein / . Vask dine børster. De bliver beskidte og danner bakterier over tid. Det betyder, at hver gang du bruger børsten, spreder du bakterier rundt i ansigtet og omkring dine øjne, hvis den ikke er ren. Der kan også være mange bakterier på din vippebukker, så sørg for at give den en tur under vandhanen ind i mellem også. Kilde: Øjenlæge Dan Reinstein / .

Se alle de gode råd - her i galleriet.

- Jeg er bestemt ingen makeup-ekspert, men jeg er en førende øje-ekspert. Jeg ser de skadelige virkninger af make-up i min praksis meget ofte, sådan siger øjenlæge Dan Reinstein i en artikel fra Independent.co.uk.

Her er billedet alle taler om! Sådan kommer dit feed til at se ud på Instagram
Her er billedet alle taler om! Sådan kommer dit feed til at se ud på Instagram

Her beskriver han, hvilke skader makeup kan påføre dine øjne og huden omkring, hvis du ikke er opmærksom. Vidste du for eksempel, at der er 'udløbs-information' på de fleste produkter?

Se alle øjenlægens gode råd øverst i galleriet.


LÆS OGSÅ: Imponerende rejse: Fra anoreksi-tynd til struttende af selvværd

LÆS OGSÅ: Disse billeder afslører virkeligheden bag Instagram-billeder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx