Af - 11/08-16 08:13; Opdateret: 11/08-16 12:55

Lærke advarer mod tamponer: Jeg var døden nærLærke advarer mod tamponer: Jeg var døden nær

I et facebookopslag advarer 27-årige Lærke Guldmann andre kvinder mod tamponsygdommen toksisk shock syndrom.

Bildstrecke im Grossformat »

For et år siden blev 27-årige Lærke Guldmann voldsomt syg. Hun kastede op, havde feber og slem hovedpine. Hun troede blot det var omgangssyge, men dagen efter blev hun hasteindlagt på Aalborg Sygehus.

"Alt i min krop var ved at sætte ud, og mit liv var i meget alvorlig fare. " Sådan skriver hun i et opslag på Facebook, der er delt mere end 3.500 gange på knap en uge.

Den 27-årige kvinde beskriver, hvor hårdt det seneste år har været for hende, og hvilket chok det gav, da hun fandt ud af, at en simpel tampon var grunden til rædslerne.

"Jeg anede slet ikke at sådan en (tampon red.) kunne være farlig! Det sidste år har været hårdt. Tanken om at min datter skulle vokse op uden sin mor spøger stadig i mit hoved og skærer dybt i mit hjerte."

Det var toksisk shock syndrom der havde ramt Lærke Guldmanm. Ifølge lægerne på Aalborg Universitetshospital blev Lærke Guldmann ramt, fordi en gul stafylokok-bakterie havde været i kontakt med tamponen, hun brugte. Og herudover havde hun muligvis en lille rift i underlivet, der gav bakterien adgang til blodbanerne. Det skriver Lokalavisen.

Lærke Guldmann deler sin historie for at udbrede kendskabet til sygdommen - og i facebookopskaget advarer hun mod tamponer.

"Jeg gør det for at sætte fokus på toksisk shock syndrome. Det er en sjælden sygdom, men den ramte mig, og den ramte hårdt! Den kan også ramme jer. Ud med tamponerne søde piger. Det er vigtigt!"

- Jeg ønsker blot at få andre kvinders øjne op for den risiko, der er forbundet med brugen af tampon. Det er vigtigt, at alle kender til symptomerne, så man kan reagere, inden det ender så slemt, som det gjorde i mit tilfælde, uddyber hun til metroxpress.

Ifølge sundhed.dk er forekomesten af toksisk shock syndrome sjælden. Tilstanden rammer oftest unge kvinder, der bruger stærkt absorberende tamponer under deres menstruationsperiode.

LÆS OGSÅ: Sine bløder ofte direkte i trussen, når hun har menstruation

LÆS OGSÅ: Ung kvinde døden nær efter stor tampon-fejl: - Den var helt sort

LÆS OGSÅ: Derfor skal du passe på med at sove med tampon

LÆS OGSÅ: Fem børn syge af D-vitamindråber - advarsel skærpes

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx