Af Lars Fogt - 16/12-15 07:17

Politiet tester langt mindre for drugrapePolitiet tester langt mindre for drugrape

Antallet af test for drugrape er faldet til en tredjedel, efter at politikredsene overtog betalingen.

storybild

Antallet af test for drugrape er faldet til en tredjedel efter politikredsene selv overtog betalingen. (Billede: Polfoto)

Politiet tester langt færre ofre for drugrapes end tidligere.

Antallet er gået voldsomt ned siden 1. maj 2014, hvor politikredsene overtog betalingen, når de bestilte tests hos retsmedicinere af ofres blod og hår for bedøvende stoffer.

I 2013 blev det foretaget 402 retskemiske prøver i sædelighedsforbrydelser - i 1. halvår af var tallet faldet til 67 prøver. Altså blot en tredjedel. Det viser et svar til folketinget fra Justitsminister Søren Pind (V).

Josefine huskede først voldtægten tre uger efter
Josefine huskede først voldtægten tre uger efter

I svaret skriver ministeren, at der ifølge Rigspolitiet “ikke umiddelbart er grundlag for at antage, at politikredsene fravælger retskemiske analyser af økonomiske årsager.”

Han gør opmærksom på, at ministeriet er i gang med en undersøgelse af “hvordan der bedst muligt tages hånd om ofre for voldtægt.”

Senest blev en 36-årig mand i september dømt halvandet års fængsel for drugrape af en 20-årig pige i Hedehusene.

Han ville hjælpe med en træningsskade, gav pigen piller mod smerter, hvorefter hun vågnede ved, han voldtog hende.

Ofte er stofferne kun i blodet et døgn, og det er svært at bevise, at pigen ikke selv har taget dem, forklarer professor og retskemiker, Kristian Linnet fra Retsmedicinsk Institut, der fortæller, at politiet beder dem lave markant færre test.

I det seneste års tid har politiet kun bedt om analyse i ca. 1/3 af de modtagne sager og i cirka halvdelen, var der mistanke om drugrape

SF kræver svar af justitsministeren:

- Et overraskende markant fald. Det kan ikke være rigtigt, hvis politikredse sparer på test for drugrape, siger retsordfører Lisbeth Bech Poulsen.

DF ønsker en tværfaglig taskforce mod drugrapes.

LÆS OGSÅ: Kun halvt så mange testes for drugrape

LÆS OGSÅ: Mand dømt for at drugrape 20-årig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx