Af Ritzau - 25/04-17 11:50; Opdateret: 25/04-17 16:37

Statsrevisorer dumper politiets håndtering af våbenStatsrevisorer dumper politiets håndtering af våben

Rigspolitiet og politikredsene har ikke håndteret våben og ammunition tilstrækkeligt forsvarligt, lyder det.

storybild

Rigspolitiet har ikke sikret en tilstrækkelig forsvarlig håndtering af våben og ammunition, konstaterer Rigsrevisionen. Statsrevisorer finder det helt uacceptabelt. Arkivfoto. (Billede: Free/Colourbox)

Politiet har slet ikke godt nok styr på tjenestepistoler, ammunition, peberspray og kraftigere våben. Det konstaterer Rigsrevisionen i en ny undersøgelse. Og det får de politisk udpegede Statsrevisorer til at rette en skarp kritik.

- Statsrevisorerne finder det helt uacceptabelt, at Rigspolitiet ikke har en tilstrækkelig forsvarlig håndtering af våben og ammunition, udtaler Statsrevisorerne, efter at de har drøftet sagen.

- Statsrevisorerne finder det foruroligende, at Rigspolitiet ikke har det fulde overblik over, hvor våben og ammunition befinder sig, hvis de skal bruges i krisesituationer eller ved terrorhændelser.

11 ud af 12 politikredse har ikke håndteret våben og ammunition med den nødvendige ansvarlighed og professionalisme, konstateres det. 518 våben var fejlregistreret, viser en optælling.

Rigspolitiets egne krav om at gennemføre våbeneftersyn hvert andet år efterleves ikke, påpeges det desuden. Og kravene til, hvordan våben skal opbevares, er så overordnede, at der er risiko for at det ikke er forsvarligt.

Politiet har heller ikke fuldt overblik over, hvor de våben, politiet har konfiskeret, befinder sig.

Det er ikke første gang, Folketingets vagthund ser myndighedernes omgang med våben efter i sømmene.

I december 2015 rettede Statsrevisorerne en kritik mod Forsvaret, som ikke havde en "betryggende håndtering af tab og fund af våben og ammunition".

Forsvaret løb en sikkerhedsmæssig risiko lød det dengang. Der var blandt andet ikke styr på at få meldt alle tabte våben til politiet. Og it-systemerne kunne ikke give et overblik over tab og fund af våben.

Undersøgelsen fra Rigsrevisionen viste, at Forsvaret mister flere våben og ammunition end det, der fremgår af Forsvarets årlige opgørelser.

Statsrevisorerne overvåger, at skatteborgernes penge bruges, som Folketinget har besluttet, og at forvaltningen er så effektiv som muligt.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Støjberg var inviteret til at holde...
bt.dk
FCK færdige i Europa League: Én mand...
bt.dk
Ekspert: De unge kongelige kommer til...
bt.dk
Tætte venner klar til at hjælpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx