Af - 21/04-15 11:24; Opdateret: 21/04-15 12:24

Unge gider ikke være bager, slagter eller tjenerUnge gider ikke være bager, slagter eller tjener

Mere end hver tredje elev på fødevareuddannelserne på erhvervsskolerne dropper ud. De unge får et romantiseret billede af fagene via tv, mener uddannelsesdirektør. Det skriver Fagbladet 3F.

storybild

(Billede: Polfoto/LEHMANN MARTIN)

I 2013 droppede hele 36 procent af de unge på erhvervsskolernes fødevareuddannelser ud i løbet af grundforløbet. Til sammenligning var den gennemsnitlige frafaldsprocent på tværs af alle grundforløb 27 procent i 2013. Det viser tal fra Undervisningsministeriet.

Bager udlover dusør: Find min gummiring
Bager udlover dusør: Find min gummiring

Ifølge uddannelsesdirektør Hans Henrik Jensen fra erhvervsskolen Kold College bliver uddannelserne i stor stil romantiseret i tv via Den Store Bagedyst og madlavning på Go'Morgen Danmark.

- Der er stor forskel på Den Store Bagedyst og på virkeligheden ude i et bageri, siger Hans Henrik Jensen og fortsætter:

- Desværre tror jeg ikke, at de unge bliver vejledt godt nok. Og det kommer også som en overraskelse for dem, at der er så meget teori i uddannelserne. De står kun cirka halvanden dag om ugen i køkkenet. Resten sidder de på skolebænken, siger han.

Hun nægtede at bage homofobisk kage: Nu beskyldes hun for diskrimination
Hun nægtede at bage homofobisk kage: Nu beskyldes hun for diskrimination

Judith Kyst, direktør for den selvejende institution Madkulturen, vurderer, at der skal gøres noget ved fødevareuddannelsernes image.

- Det er beklageligt, men frafaldet er generelt noget, vi er meget opmærksomme på. Jeg tror, de unge ser fødevareuddannelserne som værende ensformige og kedelige og uden karrieremuligheder. Danskerne har et alt for smalt syn på disse uddannelser, siger Judith Kyst.

Kendt slagter får bøde for udenlandsk ansat
Kendt slagter får bøde for udenlandsk ansat

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx