25/02-14 23:13

Kristian Jensen om boligkaos: Skulle have gjort mereKristian Jensen om boligkaos: Skulle have gjort mere

Den tidligere skatteminister ægrer sig over, at han ikke gjorde mere for at rette op på de skæve ejendomsvurderinger

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Daværende skatteminister Kristian Jensen (V) spurgte selv aktivt ind til et omstridt projekt i Skat, der åbenbarede store problemer med ejendomsvurderingerne. Det viser dokumenter, som Skatteministeriet sent tirsdag valgte at lægge frem, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Kristian Jensen har gentagne gange benægtet ethvert kendskab til problemerne i sin tid som skatteminister, men papirerne kaster nyt lys over, hvordan Skat i adskillige år kunne fortsætte med at lave skæve ejendomsvurderinger.

Konsekvensen var, at tusindvis af borgere og virksomheder kom til at betale for meget eller for lidt i skat.

- Læst i bagklogskabens lys ærgrer jeg mig over, at jeg ikke gjorde mere for at rette op på systemet, siger Kristian Jensen.

Rigsrevisionen konkluderede sidste år, at Skat og Skatteministeriet i hvert fald siden 2007 har vidst, at den var helt gal med ejendomsvurderingerne.

Konklusionen tog afsæt i et hidtil hemmeligholdt dokument, som Jyllands-Posten nu har fået udleveret.

Dokumentet, der er dateret 21. juni 2007, er en beskrivelse af et projekt, der »skal sikre, at ejendomsvurderingsopgaven fremover kan varetages forsvarligt«.

Notatet beskriver et »lavt kvalitetsniveau«, og en »foreløbig analyse viser, at over halvdelen af ejendommene kan være vurderet væsentligt for lavt eller højt«.

»De væsentligste konsekvenser er risiko for fejlbeskatning af borgere og virksomheder,« hedder det endvidere.

Ifølge korrespondancen i sagen blev notatet først sendt over i ministeriet i juni 2009.

»Kristian har hørt noget om, at der i 2007 skulle have været et internt projekt i Skat ("modningsprojektet"), som skulle se på ejendomsvurderingen,« hed det i en email fra ministeriet til Skat, inden Skat besvarede forespørgslen ved at fremsende den projektbeskrivelsen.

Det fremgår ikke, om Kristian Jensen nogensinde læste notatet, og han erindrer ikke selv at have gjort det. med at lave et nyt system,« siger han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært går imod sit eget parti...
bt.dk
Kæmpe nedtur for Jamie Oliver:...
bt.dk
Premier League-spillere ville stjæle...
bt.dk
Tv-kokken Jamie Oliver i knæ: Derfor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx