Af Ritzau - 19/08-16 09:57

Morten Østergaard vil hæve pensionsalder trods S-nejMorten Østergaard vil hæve pensionsalder trods S-nej

De Radikale vil hæve pensionsalderen til 68 år for at skaffe penge, siger partiets leder, Morten Østergaard

storybild

Partiformand for Radikale Venstre Morten Østergaard holder tale på Folkemødet 2016 lørdag 18. juni 2016. (Billede: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen)

Selv om Socialdemokraterne siger nej, vil De Radikale hæve pensionsalderen, så danskerne fra 2025 først får folkepension som 68-årige.

Politikerne har allerede aftalt, at det skal ske i 2030.

Det forklarer De Radikales leder, Morten Østergaard, som er i modstrid med Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen.

- Det er ikke nyt, at Socialdemokraterne ikke er begejstret for den idé. Men det er afgørende for mig at investere i vore børns fremtid. Hvis alle vi, der kan, bliver et år ekstra på arbejdsmarkedet, kan vi gøre uendelig meget mere, siger Morten Østergaard.

- Jeg savner, at Socialdemokraterne siger: "Hvis ikke pensionsalderen, hvad så?

I Ugebrevet A4 afviser Mette Frederiksen blankt at hæve pensionsalderen.

- Allerede i dag har vi nogle på arbejdsmarkedet, der er så nedslidte og har så dårligt et arbejdsmiljø, at de ikke engang kan arbejde så lang tid, som vi nu beder dem om.

- Og det problem skal løses før noget andet, og vi kommer i hvert fald ikke til at foreslå at hæve pensionsalderen, siger Mette Frederiksen til A4.

I 2011 forringede De Radikale efterlønnen med Lars Løkke Rasmussen (V), men pegede på Helle Thorning-Schmidt (S) som rød statsminister. Morten Østergaard afviser ikke, at det kan gentage sig, når Folketinget i efteråret forhandler en økonomisk 2025-plan.

- Hvis vores politik er i spil, så er vi også at finde rundt om bordet. Det er i virkeligheden op til Socialdemokraterne, om man skal se en gentagelse, siger Morten Østergaard.

Han afviser ikke de skattelettelser, som Løkke har lovet de borgerlige, men S blankt afviser.

- Hvis der kan skabe et råderum, så vil vi meget gerne sænke indkomstskatten, siger Morten Østergaard, som til gengæld gerne hæver boligskatten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

2.400 år gammelt ansigt kan blinke...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Tori lever som voksen-baby: Har endda...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx