04/04-14 07:47

Ny viden om skræmmende terrorplaner mod DanmarkNy viden om skræmmende terrorplaner mod Danmark

Ahmed Akkari fortæller om møder med Hamas og Hizbollah i ny bog om delegationsrejserne til Mellemøsten i 2005.

storybild

Ahmed Akkari fortæller om møder med Hamas og Hizbollah i ny bog om delegationsrejserne til Mellemøsten i 2005. (Billede: Polfoto)

Både Hamas og Hizbollah, to af de mest omdiskuterede bevægelser i Mellemøsten, blev i 2005 inddraget i danske muslimers forsøg på at rejse den størst mulige protest mod Danmark og Muhammed-tegningerne, skriver Jyllands-Posten.

En af hovedpersonerne fra dengang, den tidligere imam Ahmed Akkari, fortæller om rejsen til Libanon i bogen "Min afsked med islamismen", som udkommer i næste uge.

Ny dødsdom kastet over Ahmed Akkari
Ny dødsdom kastet over Ahmed Akkari

Bogen er skrevet i samarbejde med BT-journalisten Martin Kjær Jensen. Akkari var selv en del af delegationen, som i december 2005 mødtes med organisationerne.

Ifølge hans oplysninger er møderne med Hamas og Hizbollah aldrig blevet omtalt uden for delegationens snævre kreds. Blandt andet fordi det ville give dårlig omtale i medierne.

Akkari havde svært ved at finde forståelse
Akkari havde svært ved at finde forståelse

- Vores besøg hos Hizbollah og Hamas måtte for enhver pris holdes skjult for den danske offentlighed. Blev vores samarbejde med kendte terrororganisationer afsløret, ville vi miste den medvind, der nu var begyndt at blæse, forklarer Akkari i bogen.

Under møderne viste delegationen en mappe med Jyllands-Postens tegninger og andre tegninger, der ikke havde noget med avisen at gøre. Ifølge Akkari, så spillede Egyptens ambassadør i Danmark, Mona Omar Attia, en vigtig rolle i at virkeliggøre planerne om en anden delegationsrejse til Egypten

Akkari: Sharia-domstole i Danmark
Akkari: Sharia-domstole i Danmark

Hun bekræfter i en skriftlig kommentar til avisen, at hun havde hjulpet delegationen med at komme til Egypten, og at en del af hendes forpligtigelse som ambassadør var at "etablere kontakt mellem danskere og egyptere".

Mellemøstforsker Helle Lykke Nielsen fra Syddansk Universitet synes, at det er både interessant og modigt, at Ahmed Akkari mere end otte år senere åbner op for, hvad der foregik. Især er Libanon-delegationens aktiviteter interessante, mener hun.

To ballademagere anholdt ved Akkari-møde
To ballademagere anholdt ved Akkari-møde

- Hele den Libanon-tur har været underbelyst indtil nu, siger Helle Lykke Nielsen til Jyllands-Posten. Hun tilføjer, at "det virker yderst plausibelt", at møderne med Hamas og Hizbollah er foregået, som Akkari beskriver det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Intense forhandlinger i Forligsen:...
bt.dk
Søren Pind går ind i betændt debat...
bt.dk
Forsker med sønderlemmende kritik af...
bt.dk
Kæmpe dominans: Barcelona smadrer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx