Af - 06/10-15 18:59

Sigøjner-bossen slipper for udvisning: Dommen kaldes groteskSigøjner-bossen slipper for udvisning: Dommen kaldes grotesk

Gimi Levakovic, der allerede har en stribe domme bag sig for blandt andet berigelsesforbrydelser, slipper på et hængende hår for udvisning.

Bildstrecke im Grossformat »

Tirsdag eftermiddag fik 46-årige Gimi Levakovic sin dom i Østre Landsret i en sag omkring våbenbesiddelse og trusler.

Sigøjner-bossen slipper for udvisning - får halvandet år i fængsel
Sigøjner-bossen slipper for udvisning - får halvandet år i fængsel

Han reagerede med tårer, da byrettens tidligere dom med blandt andet udvisning af Danmark og indrejseforbud i 12 år blev omstødt til en dom på halvandet års fængsel.

Dommen er helt grotesk, mener den konservative formand, Søren Pape Poulsen.

- Jeg var jo så glad og tilfreds, da byrettens dom løs på udvisning. Derfor er Østre Landsrets dom vildt nedslående. Jeg var meget svært ved at se, hvad vi skal med en som Gimi Levakovic i vores samfund, siger Søren Pape Poulsen, der nu vil stille spørgsmål til justitsministeren og bede om en redegørelse af sagen.

Det samme kræver Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen.

- Vi skal have gennemgået det juridiske grundlag for dommen. For vi kan som politikere ikke ændre dommen, men vi kan sikre, at der bliver rettet op på lovgivningen, siger Trine Bramsen.

Det virker på alle måder uretfærdigt. Vi skal fremadrettet sikre, at lovgivningen giver mulighed for udvisning, når det handler om så grov kriminalitet og man har så mange ofre på samvittigheden.

Det siger Trine Bramsen.

Regeringen kommer til at høre fra Dansk Folkeparti omkring sagen, siger udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen.

- Dommen er fuldstændig grotesk og understreger, at vores retssystem tager hensyn til forbrydere i stedet for lovlydige borgere.

Udvisningsreglerne skal strammes og de internationale konventioner, skal op til debat, mener Martin Henriksen.

- Gimi Levakovic og hans familie er på alle måder en byrde for vort samfund, og han burde sendes hen, hvor peberet gror, siger han.

Forsvarer: Ingen beviser mod Levakovic i sag om våben
Forsvarer: Ingen beviser mod Levakovic i sag om våben

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Madskolen: Sådan laver du smukke...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx