28/09-13 19:40; Opdateret: 28/09-13 20:39

V: Regeringen manipulerer med rejsetiderV: Regeringen manipulerer med rejsetider

Venstres trafikordfører beskylder regeringen for at manipulere og misinformere om projektet Togfonden.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det er manipulation og misinformation af værste skuffe, når Socialdemokraterne forsøger at forsvare og forklare prestigeprojektet Togfonden, der er regeringens plan om hurtigere tog i hele landet, på sin hjemmeside www.tjektogtiden.dk

Det siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

- Ifølge hjemmesiden vil togpassagerer over hele landet kunne glæde sig til kortere rejsetider på grund af regeringens togfond. Men denne glade nyhed holder slet ikke til et nærmere tjek, siger Kristian Phil Lorentzen.

Et eksempel er, at hjemmesidens rejsetidsberegner viser, at passagererne fremover sparer 24 minutter på en rejse mellem Nykøbing Falster og København.

- Det har bare intet med Togfonden at gøre, men skyldes derimod allerede besluttede og finansierede projekter som en ny jernbane mellem Ringsted og København, en ny Storstrømsbro samt opgradering af Sydbanen som led i Femern-projektet, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Et andet eksempel er en rejse mellem Kalundborg og København der ifølge hjemmesiden kan forkortes 25 minutter i fremtiden på grund af Togfonden.

- Også dette er stærkt manipulerende. Denne glædelige tidsbesparelse fremkommer primært på grund af den for længst igangsatte opgradering af Nordvestbanen, siger Venstres trafikordfører.

Et tredje eksempel er, at Togfonden angiveligt medfører en 15 minutter kortere rejsetid mellem Odense og København.

Men også denne tidsgevinst skyldes allerede iværksatte tiltag, herunder den nye bane mellem Ringsted og København samt øvrig opgradering på banen mellem København og Odense.

- Tilsvarende manipulation knytter sig til alle de andre regneeksempler på hjemmesiden, der alene har til formål at overdrive de i virkeligheden begrænsede positive effekter af Togfonden, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Venstre-ordføreren peger på, at, transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) heller ikke har nævnt ulemperne ved Togfonden som eksempelvis knudepunkterne Vejle og Skanderborg, der reelt direkte afskæres fra de hurtige tog.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tjener millioner på danskernes...
bt.dk
Her er hundehvalpe mest nuttede
bt.dk
Endelig! Legendarisk trick afsløret...
bt.dk
Kvinde fundet død i rækkehus
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx