Af - 18/09-13 06:45; Opdateret: 18/09-13 08:44

TDC: Du punger selv ud for din rygepauseTDC: Du punger selv ud for din rygepause

TDC indfører ny rygepolitik, hvor medarbejderne bliver trukket 15 minutters ferie for hver smøg, de tager sig i arbejdstiden. Medarbejderforeningen kalder det 'uheldigt', imens Venstre mener, det er dobbeltmoralsk.

storybild

TDC's medarbejdere modtog i sidste uge en mail med firmaets nye rygepolitik, hvor ansatte bliver trukket 15. minutters ferie for hver smøg, de tager sig i arbejdstiden. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Ansatte i TDC med hang til nikotin går et askegråt efterår i møde.

En ny rygepolitik, som træder i kraft per 1. oktober, betyder, at hver smøg medarbejderne tænder i arbejdstiden, udover i frokostpauser og såkaldte skemalagte pauser, kommer til at koste 15 minutter, som enten skal betales med ferie, 'opsparet frihed' eller ved 'forlængelse af den daglige arbejdstid'.

LÆS OGSÅ: Job-massakre: TDC fyrer hundredvis af ansatte

Det fremgår i en intern TDC-mail, som Metroxpress er kommet i besiddelse af.

- Umiddelbart skal jeg ikke blande mig i, hvad private firmaer beslutter i forhold til ansatte og deres pauser, men jeg synes, det virker lidt dobbeltmoralsk, når de tillader folk at ryge, og så samtidig siger, at det koster, siger Venstres Eyvind Vesselbo, der er medlem af Sundhedsudvalget.

Besluttet af ledelsen
I den nye rygeaftale, som ledelsen har indført hen over hovedet på medarbejderne, fremgår det, at alle medarbejdere skal have en skriftlig aftale på plads, hvori der står, hvor mange daglige rygepauser, man ønsker.

Ifølge TDC landsklub, som repræsenterer de mange medarbejderforeninger i TDC, er det første gang i historien, at der ikke har været enighed om medarbejderpolitikken.

Metroxpress ville gerne have snakket med TDC's tillidsrepræsentant, men ifølge koncernchef i TDC, Miriam Igelsø Hvidt, ønsker han ikke at kommentere sagen offentligt.

Hos TDC erkender man, at flere medarbejdere er utilfredse med den nye rygepolitik, og at den har givet anledning til en hel del debat. Dog frygter man ikke, at den topstyrede beslutning kommer til at påvirke arbejdsmoralen blandt de godt og vel 8.000 ansatte.

- Nej, det tror jeg ikke, men det er klart, at der er noget tilvænningstid, siger Miriam Igelsø Hvidt.

I forhold til 'smøg-bøden' på de 15 minutter, er det ifølge TDC's ledelse kun fair, at folk selv betaler, hvis de vil ryge i arbejdstiden.

- Hvis man ikke vil bruge ferie eller overarbejde, kan man jo vælge at lade være med ryge i arbejdstiden. Det er jo ment som en valgmulighed, siger Miriam Igelsø Hvidt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Dansk stjerneskuespiller og kæresten...
bt.dk
Få timer efter politiaktion blev der...
bt.dk
Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx