Af - 18/12-13 18:06

Skattesagens hovedpersoner bed fra sig før lukketidSkattesagens hovedpersoner bed fra sig før lukketid

Troels Lund og Peter Loft var begge under pres på kommissionens sidste afhøringsdag, men skød også hårdt tilbage mod beskyldningerne.

storybild

Tidligere V-skatteminister Troels Lund Poulsen og hans departementschef Peter Loft var i dag de to sidste vidner i det langstrakte efterspil i kølvandet på Helle Thorning-Shcmidt og hendes mand Stephen Kinnocks skattesag tilbage fra 2010. (Billede: Polfoto/MX-montage)

- Det pure opspind.

Så kontant afviste Peter Loft, der var departementschef i Skatteministeriet under Helle Thornings mands meget omtalte skattesag, i går påstandene om, at han skulle have forsøgt at skjule dokumenter for Folketingets Ombudsmand i kølvandet på sagen.

Minut for minut: Skattesagens sidste dag
Minut for minut: Skattesagens sidste dag

45 vidner er blevet afhørt over de sidste 16 måneder, og i går fik efterspillet så sin foreløbige afslutning, da Loft og daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) var indkaldt til genafhøring som de sidste vidner.

Og de sparede ikke på krudtet på kommissionens sidste afhøringsdag i forsøget på at få talt sig ud af fedtefadet. Den mission var dog besværliggjort af, at en række andre vidner har forklaret kommissionen, at netop de to topfolk i ministeriet blandede sig på upassende vis i skattesagen.

Troels Lund: Jeg spredte homorygter i ministeriet
Troels Lund: Jeg spredte homorygter i ministeriet

- Jeg tog afgørelsen til efterretning. Jeg skulle ikke angribe denne her afgørelse; jeg skulle bare forstå den. Jeg sagde på intet tidspunkt, at afgørelsen skulle laves om, lød den kontante afvisning fra Troels Lund Poulsen.

Mens han i dag er blevet taget til nåde i Venstres folketingsgruppe, er Peter Loft fortsat fritaget fra tjeneste som departementschef.

Så meget koster skattesagen os
Så meget koster skattesagen os

Og efter at han er blevet trukket igennem det lange forløb efter skattesagen er det svært at forestille sig, at han kan få comeback på den post, vurderer forskningschef Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, der har fulgt sagen tæt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
LIGE NU: Politiet leder efter fire...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Hidtil bedste afsnit af 'Liberty':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx