Af - 06/01-15 17:15

Partier går i cyber-krig mod hinanden: 'Lad spillet begynde!'Partier går i cyber-krig mod hinanden: 'Lad spillet begynde!'

Dansk Folkepartis Ungdom og Socialdemokraternes ungdom er gået i ‘Cyberkrig’ med hinanden.

storybild

DSU's Jakob Esmann ville svare igen på DFU's køb af hjemmesiden 'detdkdukender'. Han købte efterfølgende selv en række hjemmesider, der kunne være interessante for DFU. (Billede: Jakob Esmann)

Danske ungdomspolitikere er gået i cyberkrig mod hinandens partier.

Dansk Folkepartis Ungdom ville sætte en kæp i hjulet på Socialdemokraterne og opkøbte den 1. januar hjemmesiden ‘detdkdukender.dk’, der er navnet på Socialdemokraternes nye kampagne.

Ideen var ifølge næstformand Peter Kofoed udelukkende at drille socialdemokraterne.

- Jeg vil være ærlig at sige, at vi mest gjorde det for at drille dem. Vi syntes det var sjovt, at de havde købt store kampagner i alle de danske dagblade og så havde glemt at købe rettighederne til hjemmesiden, siger han til metroxpress.

Internettet håner ministres IT-evner
Internettet håner ministres IT-evner

Det var partifællen Anders Vistisen, der havde købt siden den 1. januar, lige efter statsministerens nytårstale, og han skrev på Twitter:

Det fik Jakob Esmann op i det røde felt, da han er medlem af DSU (Danske Socialdemokraters Ungdom, red.). Og få dage efter købte han således rettighederne til hjemmesiden andersvistisen.dk og dfungdom.dk.

TV: Her er klippet der skal vises ved jordens undergang
TV: Her er klippet der skal vises ved jordens undergang

Selv siger han om købet:

- Jeg er rimelig dårlig til sådan noget med hjemmesider, så det var for at gå med på deres leg. Hvis det er på den måde vi spiller på, så lad spillet begynde, siger han til metroxpress.

Krysantemumbomber er kun et klik væk
Krysantemumbomber er kun et klik væk

Han skrev således på Facebook:

Men efterfølgende har både Jakob Esmann og hans politiske rival Peter Kofoed undret sig. For hjemmesiden ‘detdkdukender.dk’ tilhører nu pludseligt Socialdemokraterne.

Transseksuel teenager skriver anklagende farvelbrev til forældre
Transseksuel teenager skriver anklagende farvelbrev til forældre

Men det kan der sagtens være en logisk forklaring på, mener Ronni Bach Nielsen, der er administerende direktør hos DanDomain, hvor rettighederne til ‘detdkdukender’ er købt.

- Der går en periode fra, at man har bestilt domænet til man får det, og i det her tilfælde kan der sagtens have været flere, der har bestilt domænet med få timers mellemrum, siger han.

Internettet i Nordkorea er igen brudt ned
Internettet i Nordkorea er igen brudt ned

Han forsikrer dog Peter Kofoed om, at DFU’eren får sine penge tilbage:

- Hvis det er rigtigt, at han har købt domænet, og ikke har fået rettighederne til det, så får han selvfølgelig pengene igen, siger han.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx