Af - 21/09-13 12:32; Opdateret: 21/09-13 14:11

Sådan blev to mænd ætset af narko-cocktailSådan blev to mænd ætset af narko-cocktail

En farlig cocktail, brygget af husholdningskemikalier, sendte i går to unge mænd på intensiv afdeling. Kemikalierne havde ætset dem indvendigt.

storybild

Man mener, at de to mænd tog en cocktail, der skulle efterligne flydende ecstasy. Billedet her er af et lager af stoffet, som er blevet konfiskeret i Tyskland. (Billede: Polfoto/AP/Fabian Bimmer / Arkivfoto.)

To mænd på 23 år blev i går indlagt på intensiv afdeling, efter de har indtaget en hjemmebrygget cocktail, der har ætset deres kroppe indvendigt.

De to mænd faldt bevidstløse om i en bybus i Kolding, hvorefter en ambulance blev tilkaldt.

LÆS MERE: Hjemmelavet stof ætser to mænd indvendigt

De to mænd havde indtaget en hjemmelavet cocktail af forskellige kemikalier, som man kan finde i ethvert hjem, oplyser Sydøstjyllands Politis vagtchef, Kent Midtgaard Hansen.

- Der er tale om en god blanding af blandt andet kaustisk soda, sprit og eddike. Det er jo alt sammen lovligt at have i hjemmet, men det er dårligt at kombinere, siger til mx.dk.

Livsfarligt eksperiment
De to mænd havde formentlig forsøgt at efterligne effekten af stoffet fantasy - også kaldet flydende ecstasy. Muligvis efter en opskrift fra internettet.

Men det er meget dumt at kaste sig ud i sådan nogle opskrifter, siger Niels Ebbehøj, der er overlæge på Bispebjerg Hospitals giftlinje. Han fortæller, at det med at folk prøver at lave stoffer selv, ikke er et enkeltstående tilfælde.

- Det er en fantastisk dårlig ide, for hvis ikke man har fuldstændigt styr på kemien, kommer man hurtigt meget galt afsted, siger han til mx.dk, og påpeger, at især kaustisk soda, bedre kendt som afløbsrens, er vanvittigt at indtage.

LÆS OGSÅ: Pas på: Farligt stof florerer i nattelivet

- Hvis man indtager afløbsrens, risikerer man meget nemt at ætse hul i spiserøret og mavesækken, og så er man altså i livsfare, siger Niels Ebbehøj til mx.dk.

Stoffet fik de to unge mænd, ifølge EB.dk, fra en 39-årig mand, der efterfølgende har fået et besøg af politiet. De har beslaglagt noget af den cocktail, som de to 23-årige havde indtaget, og den 39-årige er nu blevet sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Uden for livsfare
Selvom det altså er en livsfarlig drik, de to mænd har indtaget, skulle de være uden for livsfare, oplyser Sydøstjyllands Politis vagchef.

- Det sidste, vi hørte, var, at de ikke var i livsfare og er i bedring. Da vi ikke har hørt andet siden, kan vi kun gå ud fra, at de to drenge er i bedring, siger han til EB.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Danskerne: Derfor elsker vi kronprins...
bt.dk
Jeg havde to magiske tal i min...
bt.dk
Simon Kjærs ven bad om et godt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx