25/09-13 23:06

Fælles studenterfront: Regeringen lyver!Fælles studenterfront: Regeringen lyver!

De studerendes samlede organisationer skriver i en kronik, at regeringen siger ét, men gør noget andet

storybild

(Billede: Polfoto)

Lige fra de 15-årige gymnasieelever til kandidatstuderende på universiteterne oplever det: Undervisningen må følges fra vindueskarme, og de studerende må nogle steder klare sig med ned til seks timers undervisning om ugen.

Deres uddannelser er under pres med flere studerende og færre penge, og nu har de samlede danske organisationer for studerende fået nok, skriver de i en fælles kronik i Politiken torsdag.

- Regeringen har kaldt sig en uddannelsesregering, men det eneste, vi har oplevet, er nedskæringer på uddannelser. Det synes vi simpelthen er forfærdeligt, siger formand for de Lærerstuderendes Landskreds Bob Bohlbro til Politiken.

I det seneste års tid har uddannelse stået højt på den politiske dagsorden med folkeskolereform, SU-reform, en erhvervsuddannelsesreform i støbeskeen og et optag på videregående uddannelser, der er rekordhøjt. Men formændene for de ti studenterorganisationer ser ikke talen om succes omsat i deres hverdag i uddannelsessystemet.

- Regeringen skal tage en beslutning om, hvad den vil. Hvis det er at få flest mulige unge til at uddanne sig, må den sende penge med. Hvis ikke pengene er der, må den sige: Vi har ikke råd til at uddanne alle lige nu, siger Bob Bohlbro til Politiken.

Samme toner lyder fra formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Philip Dimsits Lerer:

- Den politik, der bliver ført, og det, der bliver sagt, hænger ikke sammen, siger han til Politiken.

Christine Antorini har ikke ønsket at udtale sig. Men hun har tidligere forsvaret besparelserne med, at pengene bliver i uddannelsessektoren og omfordeles.

- Man sparer på taxameteret og tilfører dem igen - måske til nye initiativer, der kommer eleverne til gode. Det må man da håbe. Men det ændrer ikke ved, at man sparer 1.500 kroner per elev, siger Philip Dimsits Lerer til Politiken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe studie: Sodavand, fritter og...
bt.dk
Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx