Af Ritzau - 16/08-16 23:02; Opdateret: 17/08-16 05:50

S kræver garanti fra ministeren for sikre vitamintilskudS kræver garanti fra ministeren for sikre vitamintilskud

Fødevareministeren må iværksætte en grundig kontrol af producenter af vitamintilskud, mener Simon Kollerup.

storybild

Socialdemokraterne vil have ministeren til at sætte gang i en større kontrol af markedet for vitamintilskud til børn. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Socialdemokraterne vil have fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til at iværksætte en grundig kontrol af alle producenter af vitamintilskud til børn, efter at Inno Pharma har fået forbud mod at sælge yderligere fem produkter.

Det siger Socialdemokraternes fødevareordfører, Simon Kollerup.

Kravet kommer som reaktion på nyheden om, at Inno Pharma får både en bøde på 90.000 kroner og et forbud mod at sælge fem andre produkter.

Firmaet trak 21. juli en række D-vitamin-dråber tilbage, da det blev klart, at de indeholder en farlig mængde D-vitamin.

- Fra socialdemokratisk side vil vi have, at ministeren giver en garanti for, at ingen danske forældre i dag kan risikere at købe produkter, som kan skade vores små børn, som det har været tilfældet med D-dråberne her, siger Simon Kollerup.

- Folk bliver jo utrygge, når der ikke er styr på kontrollerne. Husk på, at vi som forældre til småbørn jo får at vide af Sundhedsstyrelsen, at vi skal huske de her D-dråber til vores børn.

I en orientering fra Fødevarestyrelsen skriver styrelsen, at Inno Pharmas risikoanalyse af yderligere fem produkter ud over D-vitamin-dråberne var mangelfuld.

De fem produkter er endnu ikke sat i produktion og er derfor ikke blevet solgt.

Selskabet har fået forbud mod at sælge de fem produkter - ud over et forbud mod at sælge de farlige D-vitamin-dråber.

- Det her er en virkelig uhyggelig udvikling i en sag, som rent faktisk kan være til skade og fare for vores spædbørn. Nu spreder sagen sig, og vi ser yderst alvorligt på de nye oplysninger, siger Simon Kollerup.

- Det kræver en grundig kortlægning af producenterne på området og en gennemgående kontrol.

- Der kan ikke være nogen undskyldning for ikke at gå producenterne 100 procent efter i sømmene. Vores små børns helbred skal tages meget seriøst og alvorligt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx