Af - 26/11-15 10:45

Kritik: Tilsyn overdrev kontrol med virksomhederKritik: Tilsyn overdrev kontrol med virksomheder

Rigsrevisionen kritiserer, at Arbejds-tilsynet talte 5.200 lukkede virksomheder med for at nå sine mål. Og så fik direktøren bonus. »En skandale,« siger SF.

storybild

Arbejdstilsyn har talt 5.200 lukkede virksomheder med for at nå sine mål om 27.000 årligt tilsyn ifølge Rigsrevisionen. (Billede: Polfoto)

Arbejdstilsynet har talt usandt om, hvor mange virksomheder de har kontrolleret for at nå dets mål.

De usande oplysninger har været med til at skaffe tilsynets direktør, Peter Vesterheden, 75.000 kroner i bonus. Det fremgår af notater, som metroxpress har fået aktindsigt i, og fra kritik fra Rigsrevisionen:

‘Arbejdstilsynet har ikke rapporteret retvisende om antallet af gennemførte risikobaserede tilsynsbesøg. Arbejdstilsynet oplyste, at de havde gennemført ca. 27.000 risikobaserede tilsynsbesøg. Arbejdstilsynet havde dog kun gennemført egentlige tilsynsbesøg i ca. 22.000 tilfælde.’

5.200 virksomheder i 2014 viste sig at være konkurs eller ikke at have ansatte – alligevel valgte tilsynet at tælle dem med for at nå sit mål.

SF kræver straks svar fra beskæftigelsesministeren.

»Det her er jo en vaskeægte skandale. Man kan jo ikke lave tilsyn hos firmaer, der er lukkede. De snyder på vægten, hvis de tælles med,« siger beskæftigelsesordfører Karsten Hønge.

Enhedslisten bakker op om kritikken.

Resultatkravet i arbejdstilsynets direktørkontrakt lyder, at de skulle nå 27.000 uanmeldte kontroller. Det nåede de kun, fordi de tog de forgæves besøg med.
Arbejdstilsynet ønsker ikke at svare, men henviser til ministeriet:

‘Beskæftigelsesministeriet har noteret sig, at Rigsrevisionen foretrækker en anden opgørelsesmetode, og det tager ministeriet naturligvis til efterretning. Kravet om risikobaserede tilsyn er kun 1 ud af 16 resultatkrav til Arbejdstilsynets direktør,’ skriver afdelingschef Søren Kryhlmand.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Par krævede erstatning for...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Rikke-Fillipa udlejede sin bil: Nu er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx