09/10-14 18:02

Akutchef erkender fejl i sag hvor 12-årig dødeAkutchef erkender fejl i sag hvor 12-årig døde

Region Hovedstaden skulle have sendt en ambulance til 12-årig med mavesmerter, erkender akutchef.

storybild

(Billede: Polfoto)

Der skulle have været sendt en ambulance af sted til en 12-årig dreng, som var faldet om i rabatten på Amager Landevej med stærke mavesmerter, indrømmer enhedschef i Akutberedskabet Jan Nørtved Sørensen ifølge Ekstra Bladet.

Drengen blev kørt til Amager Hospital i en privatbil og akut overflyttet til Rigshospitalet. To dage senere døde han af en uopdaget kredsløbssygdom.

Region Hovedstaden erkender fejl ved hjemløsedødsfald
Region Hovedstaden erkender fejl ved hjemløsedødsfald

- Sagen er meget ulykkelig, og selvfølgelig er det noget, vi er i færd med at undersøge. Sagens forløb strækker sig over flere dage og involverer flere dele af sundhedsvæsnet, blandt andet flere hospitaler, hvorfor der er tale om en større udredning.

- Derfor er det desværre også begrænset, hvad vi lige nu kan fortælle, lyder det fra Jan Nørtved Sørensen, enhedschef i Akutberedskabet, i en mail til Ekstra Bladet.

KLUMME: Hjemløse Daniels død - jeg troede vi levede i et rigt land!
KLUMME: Hjemløse Daniels død - jeg troede vi levede i et rigt land!

Jan Nørtved Sørensen siger, at det havde været rimeligt at sende en ambulance, da "pludselige stærke smerter hos en 12-årig indikerer, at der kan være tale om en alvorlig tilstand."

- Om det ville have ændret udfaldet i sidste ende, kan man ikke sige noget om på nuværende tidspunkt. Der er tilsyneladende tale om en meget sjælden tilstand, som man ikke kan forvente at kunne mistænke ved et alarmopkald, tilføjer Jan Nørtved Sørensen.

Hjemløs døde på gaden: Pinligt og utilgiveligt!
Hjemløs døde på gaden: Pinligt og utilgiveligt!

Tidligere på ugen måtte Region Hovedstaden erkende ikke at have fulgt procedurerne, da en ambulance først efter det tredje opkald fra bekymrede borgere blev sendt af sted til en hjemløs mand, som nåede at dø ved Amagerbro Metrostation før en ambulance omsider nåede frem.

LÆS OGSÅ: Mand døde i hendes arme: -Kommer hjemløse i anden række, når man ringer 112?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
Simon Kjærs ven bad om et godt...
bt.dk
Ekspert undrer sig over...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx