Af - 16/06-16 09:55

Den danske regering til FN: Menneskeret at omskære drengeDen danske regering til FN: Menneskeret at omskære drenge

Den danske regering accepterer i et svar til FN, at det er en menneskeret for forældre, at omskære drenge. Tre ud af fire danskere ønsker forbud. Begge fløje kritiserer regeringen

storybild

(Billede: Ace Photo Agency)

Danmark vil hverken forbyde eller lave en aldersgrænse for omskæring af drenge, hvis det ikke har helbredsmæssige grunde.

Det lover den danske regering i sit brev til de Forenede Nationer underskrevet af Udenrigsminister Kristian Jensen i forbindelse med den fire-årige gennemgang af menneskerettighederne i Danmark, der offentliggøres fredag i næste uge. Det er den egyptiske regering, der rejst punktet om, at det en menneskeret for forældre at skære forhuden af drenge - og det accepterer Danmark.

Årligt bliver 1-2.000 især muslimske og jødiske drenge i Danmark omskåret få uger efter fødslen.

- Venstre ønsker ikke et forbud mod drengeomskæring, men det er afgørende for os, at en eventuel omskæring følger dansk lov og foretages af en læge, forklarer Jane Heitmann (V).

Danmark bekæmper omskæring med 65 millioner kroner
Danmark bekæmper omskæring med 65 millioner kroner

Næsten tre ud af fire danskere ønsker et helt eller delvist forbud for, hvornår man kan omskære drenge, viser en undersøgelse fra Yougov for metroxpress i 2014

De fem nordiske børneombudsmænd, Børns Vilkår og Sex og Samfund ønsker en aldersgrænse på omskæringer til drengen er voksen nok. Dansk selskab for Almen Medicin kalder omskæringen for en “lemlæstelse.”

Foreningen mod omskæring, Intact Danmark, er chokerede:

Sociolog: Vær åben over for kønsopdelte svømmehaller
Sociolog: Vær åben over for kønsopdelte svømmehaller

- Jeg havde ikke fantasi til at forestille mig, at regeringen ville forråde den danske befolkning på den måde, siger forkvinde Lena Nyhus.

Begge sider af Folketinget kritiserer regeringen. Enhedslistens sundhedsorfører siger: “man skal ikke skære i raske børn,” mens Liberal Alliances ligestillingsordfører Merete Riisager siger:

- Det er grotesk. Det er ikke en menneskeret for forældre, at kunne skære i sine børn. Det er derimod en menneskeret at kunne vente til man er voksen til selv at bestemme, siger hun.


LÆS OGSÅ: Nyt studie afliver myten om den omskårede penis

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx