Af - 20/05-14 22:47; Opdateret: 20/05-14 23:01

Løkke får sidste chanceLøkke får sidste chance

Venstre-formanden fik efter flere dages intern kritik opbakning fra Venstres forretningsudvalg tirsdag aften.

storybild

Meddelelsen fra Venstres forretningsudvalg, der frikender Lars Løkke Rasmussen.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen får endnu en chance, efter at han igen har haft en sag om højt forbrug for andres penge. Sent tirsdag aften mødtes Venstres forretningsudvalg for at diskutere sagen, og efterfølgende erklærede forretningsudvalget sig tilfreds med redegørelsen.

Overblik: Her er Lars Løkkes møgsager om bilag og pengerod
Overblik: Her er Lars Løkkes møgsager om bilag og pengerod

- På den baggrund giver forretningsudvalget Lars Løkke Rasmussen sin fulde støtte som formand for Venstre, hed det i den erklæring, som forretningsudvalgsmedlem Peter Gemælke læste op efter mødet.

Både forretningsudvalget og Lars Løkke Rasmussen mente, at de seneste dages pressedækning har givet et billede af Venstre, som de ikke kan genkende. Ifølge erklæringen fra forretningsudvalget har Lars Løkke Rasmussen redegjort for, at han selv har betalt for det tøj, han efterfølgende har brugt privat.

Venstre har dog ikke indberettet de flybiletter til Skat, som partiet betalte for at få Lars Løkke Rasmussens kone og søn fløjet til Mallorca. Det er Venstre-formandens ansvar at indberette dem.

Lars Løkke får opbakning af Venstres forretningsudvalg
Lars Løkke får opbakning af Venstres forretningsudvalg

Lars Løkke Rasmussen fastholdt efterfølgende at have betalt ”den skat, jeg skal”, men ville ikke fremlægge dokumentation for, at der var betalt skat af flybilletterne. Han henviste til, at det var privat:

- Ellers starter vi en glidebane. Vi er nødt til at stå på, at skat er en privat sag, sagde han.

Inden mødet gav folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen udtryk for, at han ville være tilfreds med en mundtlig orientering fra formanden.

Han forventede samtidig, at kritikken fra Venstres bagland vil forstumme, hvis forretningsudvalget stiller sig tilfreds med Lars Løkke Rasmussens forklaring.

- Hvis forretningsudvalget får en tilfredsstillende orientering, skal vi selvfølgelig sige videre til vores bagland, at det har vi fået, sagde Michael Aastrup Jensen.

Tidligere på dagen fik Lars Løkke Rasmussen også opbakning fra Venstres folketingsgruppe. Støtten kommer efter flere dage med markant kritik fra Venstres bagland.

- De Venstre-folk, som jeg har snakket med, giver udtryk for, at bægeret efterhånden er ved at være fyldt, kunne politisk kommentator Troels Mylenberg fortælle Ritzau. ​

LÆS OGSÅ: Venstre støtter op om Lars Løkke

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se videoen: Fagboss i voldsomt...
bt.dk
Ambassadør for E-løbet:...
bt.dk
Midt i dansk detailkrig: Medie - nu...
bt.dk
To drenge ramt af bil i voldsom...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx