Af Lars Dinesen - 30/04-15 16:49

Cirkuschef frikendes for teltkollapsCirkuschef frikendes for teltkollaps

Under en forestilling kollapsede et af Cirkus Arenas telte. Cirkuschefen blev tiltalt for at have bragt andre menneskers liv i fare. Torsdag blev han frikendt.

storybild

(Billede: Polfoto)

En firmafest fik en brat afslutning i sommeren 2013, da et af Cirkus Arenas cirkustelte kollapsede og faldt ned over 550 gæster under en forestilling.

Cirkuschef Jackie Berdino-Olsen blev efter en lang politiefterforskning tiltalt for at have bragt andres liv i fare. Torsdag blev han dog frifundet af Retten i Holbæk.

Dommeren lagde vægt på, at det voldsomme blæsevejr, der hurtigt udviklede sig værre end ventet, kan have været en medvirkende årsag til, at teltet kollapsede.

Gennem hele sagens forløb har Jackie Berdino-Olsen nægtet sig skyldig.

Det var da også en tydeligt lettet cirkuschef, der fik beskeden om frifindelsen. Venner og familie strømmede til Jackie Berdino-Olsen, der modtog dem med et stort smil og omfavnelser.

Cirkusboss i retten: Telt kollapsede over 550 personer
Cirkusboss i retten: Telt kollapsede over 550 personer

I forbindelse med ulykken frygtede politiet i første omgang for både dræbte og kvæstede personer, men alle i teltet fik reddet sig ud, og kun syv personer kom lettere til skade.

Da teltet begyndte at give sig under forestillingen, løb cirkuschefen selv ud for at forsøge at spænde en vigtig wire op. Men pludselig væltede det hele ud af hænderne på ham, har han tidligere forklaret i retten.

- Så blev der helt stille. Der var ikke nogen, der skreg eller gik i panik. Mine medarbejdere åbnede op, og folk kom stille og roligt ud, sagde Jackie Berdino-Olsen.

Teltet var lejet ud til en firmafest i energivirksomheden Seas NVE, hvor 550 gæster, fortrinsvis pensionister, spiste og overværede en cirkusforestilling.

San Francisco forbyder al optræden med eksotiske dyr
San Francisco forbyder al optræden med eksotiske dyr

De blev samlet i busser og kørt til et pårørendecenter, der blev hasteoprettet i en nærliggende fritidsklub.

- Jeg mente helt bestemt, at det var forsvarligt at sætte teltet op. Jeg går ind og ser, om jordforholdene er i orden, eller om man synker i, når man går, lød det tidligere fra Berdino-Olsen.

Ifølge cirkuschefen var jorden hård og fast, og vejret havde været tørt hele ugen op til forestillingen.

Oprindeligt var det planen, at dommen skulle afsiges 16. april, men dommeren valgte dengang at udskyde afgørelsen til torsdag.

LÆS OGSÅ: Cirkus Benneweis fjerner elefanterne

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx