Af - 24/03-15 14:55

Elever nægtede at gå til undervisning: Skolen ville afskaffe karameldagElever nægtede at gå til undervisning: Skolen ville afskaffe karameldag

Elever fra Ingrid Jespersens Gymnasieskole har oprettet protest-gruppe på Facebook.

storybild

En række elever har oprettet en protestgruppe på Facebook, hvor dette billede stammer fra. (Billede: Facebook)

Hvor der er vilje, er der vej.

En skare af elever nægtede i går at gå til undervisning som protest mod Ingrid Jespersens Gymnasieskoles udmelding om at afskaffe den såkaldte karameldag, hvor elever fra 3. g og 9.-klasse fejrer afslutningen ved at kaste med blandt andet karameller til elever fra yngre klasser på sidste skoledag.

Det bekræfter afdelingsinspektør Bent Colerick. Han forklarer baggrunden for, at skolen i første omgang ville afskaffe karameldagen.

- Problemet er, at det har udviklet sig til at være lidt for vildt med masser af vand og en del barberskum - så skolen lignede jo Jerusalems ødelæggelse, når de var færdige. Derfor tænkte, vi at vi måtte droppe den dag og finde på noget andet, og det er gået en del af eleverne meget på, siger Bent Colerick.

- Det er forbundet med en del fare. Der er gået for meget kasten med vandballoner og spande med koldt vand nedover små børn. Så der er et problem omkring sikkerheden i det, fordi eleverne står meget højt oppe og kaster de her ting. Det var gået for vidt.

Bent Colerick tager også afstand til tilfælde med såkaldte "dødslister", hvor elever fra yngre klasser i forvejen blev udpeget til at være mål for 9.-klassernes skyts.

- Det har vi stoppet, når vi har set optræk til det. Det vil vi ikke have. Ganske enkelt.

Råbekor for karameller
Mandag morgen endte en stor gruppe 9.-klasses-elever, der i øvrigt har oprettet denne protest-side på Facebook, med at nægte at gå til undervisning, før de fik karameldagen tilbage.

- Det var rimelig harmløs og dybest set sjovt, da de demonstrerede. De havde lavet nogle råbekor og den slags. Det sluttede jo relativt hurtigt, for vi talte med dem, da klokken var 10, siger Bent Colerick, og tilføjer, at man fortalte eleverne, at man normalt ikke forhandler med folk, der "nedlægger arbejdet".

- Nu har vi sagt til eleverne, at de må komme tilbage med et godt og konstruktivt forslag. Der skal være nogle regler i det: Hvor kaster man og med hvad. Nu taler vi med dem og så finder vi en god løsning, siger Bent Colerick.

Partier vil undersøge effekt af folkeskolereformen
Partier vil undersøge effekt af folkeskolereformen

- Jeg tænker hele tiden over mine karakterer
- Jeg tænker hele tiden over mine karakterer

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

48-årig dansk direktør død efter...
bt.dk
FCM-træner jubler efter vigtg sejr i...
bt.dk
Psykolog hører tit disse ord fra...
bt.dk
Eksplosion hos bilforhandler: Tre...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx