Af - 22/05-17 22:21

Politiet advarer: Især disse bilister er i bøde-fare i denne ugePolitiet advarer: Især disse bilister er i bøde-fare i denne uge

Husker du at holde til højre på motorvejen, så andre kan komme forbi? Hvis ikke, så kan det være, du får fornøjelsen af at hilse nærmere på politiet i disse dage.

storybild

Politi og Vejdirektoratet indleder nemlig i denne uge en kampagne, som skal sætte fokus på at holde til højre.

Og det er der en helt særlig forklaring på, det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse om kampagnen.

»Når vi ikke holder til højre, forhindrer vi andre bilister i at komme frem, og vi irriterer dem desuden unødigt. I Vejdirektoratet arbejder vi med at skabe bedre fremkommelighed på vejene, og vi har brug for, at bilisterne hjælper os ved at tage hensyn til hinanden,« siger Marianne Foldberg Steffensen, der er leder i trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

Ny Uber-agtig app er allerede blevet meldt til politiet
Ny Uber-agtig app er allerede blevet meldt til politiet

Rundt om på de danske motorveje vil politiet i uge 21 være ekstra opmærksomme på, om bilister holder til højre - og hvis ikke udstede bøder. Og det hjælper faktisk, når politiet holder ekstra øje med netop det problem, viser erfaringerne.

»Vi oplever tit, at først når bilisterne ser en patruljevogn, husker de at trække ind til højre. Ved at sætte fokus på problemet håber vi, at vi generelt kan få flere til at placere sig rigtigt. Det er det bedste for fremkommeligheden,« siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets nationale færdselscenter i pressemeddelelsen fra Vejdirektoratet.

Sidste år havde politiet også en uge, hvor der var fokus på at få bilister til at holde til højre. Her tog politiet 379 bilister i ikke at holde til højre, som man skal ifølge loven.

Motorcyklist? Sådan passer du på i trafikken
Motorcyklist? Sådan passer du på i trafikken

Hvis man ikke holder til højre, så kan man risikere at få en bøde fra politiet - hvilket alle muligvis ikke er klar over.

Hvis du ikke ved, præcis hvordan du skal holde til højre, så kan du se en film, som Vejdirektoratet har lavet, her.

Du kan også se den i tweetet herunder.


LÆS OGSÅ: For høj fart er ofte skyld i motorcyklisters dødsulykker

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hovedvej flyder med gylle: 'Der...
bt.dk
Børnefødselsdag udviklede sig...
bt.dk
Palle tvunget til at aflyse: Boksere...
bt.dk
Se kortet: Disse byer mister deres...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx