Af Ritzau - 12/10-16 13:22; Opdateret: 12/10-16 13:36

Over 4000 personer blev udvist af Danmark sidste årOver 4000 personer blev udvist af Danmark sidste år

Efter sidste års pludselige stigning i asylansøgere er ekstraordinært mange personer blevet udvist.

storybild

Knap 4300 personer blev udvist fra Danmark i 2015. Det er ekstraordinært mange og skyldes ifølge udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), at Danmark oplevede en stor stigning i antallet af asylansøgere. (Billede: Scanpix/Uffe Weng)

Sidste års store pres på asylsystemet har medført, at markant flere personer end tidligere er blevet udvist fra Danmark. Det viser Udlændingestyrelsens udvisningsredegørelse.

Det drejer sig om lige knap 4300 personer, skriver Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Heraf blev 2778 personer administrativt udvist, mens 1520 personer blev udvist ved dom.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) peger i meddelelsen på, at stigningen skyldes en ekstraordinær situation med en pludselig stigning i asylansøgere sidste efterår.

- Nu har størstedelen af udlændingene uden lovligt ophold forladt landet igen. Der opstod en sagspukkel, som har krævet en meget stor indsats at komme igennem, men jeg synes, vi er nået langt, siger hun.

Det er Udlændingestyrelsen, der udviser folk administrativt.

Det gælder blandt andet, hvis udlændingen udgør en alvorlig trussel mod den offentlige orden, sikkerhed eller sundhed, opholder sig i landet uden en tilladelse eller erkender overtrædelse af visse strafbare forhold.

1739 af de i alt 2778 administrativt udviste personer var 11. april 2016 registreret udrejst af Danmark. Antallet kan være steget siden.

Antallet af administrativt udviste har været støt stigende de seneste år. Således var der i 2010 770 personer.

Ud over administrativ udvisning kan man også blive udvist ved dom. Af de 1520 personer, der sidste år blev udvist ved dom, er 1024 registreret udrejst af Danmark 3. april i år.

Der er flere årsager til, at ikke alle udviste er udrejst. Langt den væsentligste årsag er, at udlændingen enten fortsat afsoner eller afventer at afsone sin straf.

Antallet af personer, der er udvist ved dom, har de seneste år også været støt stigende. Således blev der i 2010 udvist 1050 personer mod de 1520 i år.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx