14/09-15 08:27

EL: Menneskesmugling skal være lovligtEL: Menneskesmugling skal være lovligt

Det skal være lovligt at være menneskesmugler, så længe man ikke tjener penge på det.

storybild

Det mener Enhedslisten, efter at en svensk-syrisk mand i sidste uge blev anholdt i Padborg for at forsøge at hjælpe sin familie til Sverige. Det skriver DR Syd.

Hassan Abdullaziz var rejst fra Sverige, hvor han bor, til Tyskland for at mødes med fem af sine familiemedlemmer heraf tre børn og så følges med dem på togturen til Sverige. Han blev anholdt og fik en bøde på flere tusinde kroner.

Men retsordfører i Enhedslisten Pernille Skipper mener ikke, at manden gjorde noget forkert.

Støjberg: Jeg tager til EU med bred opbakning
Støjberg: Jeg tager til EU med bred opbakning

- Det er en ganske menneskelig handling, som er fuld forståelig. Og jeg må ærligt sige, at hvis det er ulovligt, så er der for mig at se noget galt med loven, siger Pernille Skipper.

I sidste uge valgte også flere danskere at trodse udlændingeloven og køre flygtninge og migranter i retningen mod Sverige. Også en 41-årig dansk mand blev anholdt i forsøget på at fragte fem udlændinge over færgen fra Grenå til Sverige.

Ifølge Pernille Skipper bør der i fremtiden skelnes mellem, om menneskesmuglerne modtager penge for deres gerning, eller om de gør det udelukkende for at hjælpe andre.

EL vil trække Støjberg i samråd om statsborgersskabsag
EL vil trække Støjberg i samråd om statsborgersskabsag

- Jeg mener, at vi skal trække en meget klar linje mellem de menneskesmuglere, som udnytter flygtninge i en meget svær situation og gør det for egen vindings skyld, og så de mennesker, som forsøger at hjælpe folk i nød, for eksempel deres familiemedlemmer, siger retsordfører i Enhedslisten Pernille Skipper.

Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen afviser, at loven bør laves om. Politi og domstole skal fortsat vurdere fra sag til sag, hvor alvorlig lovovertrædelsen er, siger han til DR Syd.

Også Socialdemokraterne siger nej til at ændre loven.

LÆS OGSÅ: Splittet Folketing vedtager lav ydelse til flygtninge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx