Af - 14/06-15 18:48; Opdateret: 14/06-15 19:07

Modelbureauer på jagt under festival: Dem går vi efterModelbureauer på jagt under festival: Dem går vi efter

Modelbureauerne er på udkig efter nye ansigter på NorthSide – og allerede efter få minutter er der gevinst.

Bildstrecke im Grossformat »

NorthSide er fyldt med flotte mennesker - se bare her.

Musikprogrammet på årets NorthSide i Aarhus er proppet med populær indiemusik og smarte danske navne, men skulle man lave et officielt soundtrack til festivalen, burde man kigge i den helt anden retning og hive Kim Larsens 'De smukke unge mennesker' op af sangskattekisten.

NorthSide kommer mand til undsætning: - I skylder mig tre æg!
NorthSide kommer mand til undsætning: - I skylder mig tre æg!

For det vrimler med dem i Ådalen i Aarhus – de smukke unge mennesker. Det har modelbureauerne også fundet ud af, og derfor har de sendt såkaldte scouts til Northside, som skal spotte morgendagens Helena Christensen mellem de festende unge mennesker.

En af dem er Lina Bjørnø fra modelbureauet Le Management, som på fem år er vokset fra ingenting til at være landets største. Den tidligere fotomodel vandrer rundt på festivalpladsen nonstop, mens øjnene nøjsomt scanner samtlige forbipasserende.

- Jeg stopper alt med potentiale, og så giver jeg dem mit kort. Det er op til dem at vende tilbage, men det gør de fleste. Jeg kigger især efter det lidt specielle i et ansigt – det er dem, jeg synes, der er mest spændende, siger Lina Bjørnø.

Lina Bjarnø lever af at 'scanne' fremmedes ansigter - i jagten på den næste store model.

Pludselig spurter hun væk fra interviewet, da hun ser en ung pige, der med sin slanke figur måske kunne være firmaets næste model. Pigen virker lettere chokeret, men tager imod kortet fra scouten.

- Jeg kan ikke sidde stille, når jeg er her. Normalt taget folk godt imod det, når jeg forklarer dem, hvem jeg er. Men i den her situation virkede det måske lidt overvældende, da jeg nærmest kom løbende ind i hende, griner Lina Bjørnø, der forklarer, at hun aldrig holder helt fri.

Popdrenge slår publikumsrekord på festival
Popdrenge slår publikumsrekord på festival

Selv når hun går med sine veninder i byen, bliver der søgt efter nye ansigter, og det har vennekredsen efterhånden fået forståelse for. Også selv om det måske ikke er den typiske skønhed, der får udleveret scoutens visitkort.

- Den person, man vender sig om efter på gaden, er ikke nødvendigvis den næste store model. Det fedeste ved jobbet er at stoppe en, der ikke ser sig selv som smuk. Hun er måske blevet drillet med at have mellemrum mellem tænderne eller med sit røde hår.

På festivalpladsen til NorthSide er der hurtig gevinst for Le Managements udsendte. Allerede efter 10 minutter finder Lina Bjørnø den første potentielle mandlige model, som smilende tager imod henvendelsen.

Lidt længere væk går en lyshåret pige med store krøller.

Dansk supermodel: - Jeg er et rigtigt menneske. Jeg er lige så ægte, som du er
Dansk supermodel: - Jeg er et rigtigt menneske. Jeg er lige så ægte, som du er

- Hende skal vi have fat i, lyder det bestemt fra scouten, som sætter i fuld firspring efter den unge kvinde, der bliver stoppet med et venligt smil.

- Er du tilknyttet et modelbureau?, lyder det første spørgsmål, da hun får stoppet den lyshårede skønhed.

17-årige Maria fra Sønderborg fik udleveret et visitkort fra Le Management og kan måske se frem til en karriere som model.

- Nej, er svaret – og så er 17-årige Maria fra Sønderborg inviteret ind til et uforpligtende møde hos modelbureauet.

- Det er jo helt overvældende, siger den unge sønderjyde smilende.

I alt blev det til 10 til 15 potentielle modeller for Le Management i løbet af festivalens ene dag. Og Lina Bjørnø er klar igen, når næste festival skydes i gang.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx