Af - 15/06-15 07:13; Opdateret: 15/06-15 09:48

Kristian Thulesen Dahl: - Jeg ville køre den store brandbilKristian Thulesen Dahl: - Jeg ville køre den store brandbil

En ildrød, pensioneret brandbil fra den lokale brandstation blev placeret midt på børnehavens legeareal. Som en gnist, der fanger en tør tot græs, var fireårige Kristians drøm tændt.

storybild

(Billede: Tegning af Peter Heydenreich )

- At drømme er for mig fyldt med nostalgi. Der er et positivt skær over det, og jeg elsker at vågne op med et smil på læben, fordi jeg har været et helt andet sted og oplevet noget hyggeligt og rart.

Ordene kommer fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl. For ham er det at drømme - både om natten og om dagen - en nødvendighed, som man som menneske skal tage sig tid til.

- Når jeg sidder i Folketingssalen gør jeg det ikke, men når jeg går en tur i skoven med min hund eller kløver brænde, kan jeg sagtens lade tankerne flyve. Tillade mig selv at komme på en rejse. Og det tror jeg faktisk er vigtigt i en hektisk hverdag, siger han til metroxpress i forbindelse med artikelserien 'Hvis jeg ikke var...', hvor de forskellige partiledere fortæller, hvad de drømte om at blive, før de gik ind i politik.

Pia Olsen Dyhr: - Jeg ville være kemiingeniør så jeg kunne redde min far
Pia Olsen Dyhr: - Jeg ville være kemiingeniør så jeg kunne redde min far

Søren Pape: - Jeg kæmpede for at gå med i luciaoptoget
Søren Pape: - Jeg kæmpede for at gå med i luciaoptoget

For Kristian Thulesen Dahl er der én ting – en drøm – som fra hans barndom stadig står soleklar:

- Jeg kan tydeligt huske, hvordan vi en dag i børnehaven fik en udtjent brandbil oppe fra den lokale brandstation. De stillede den midt i haven, og det var legeeldorado for os børn, siger han og fortæller, hvordan brandbilen en overgang kom til at fylde alt i lille Kristians liv:

- For mig blev det en virkelig drøm, som jeg svømmede hen i både om natten og om dagen. Jeg forestillede mig, hvordan jeg en dag satte mig op i den her ildrøde brandbil, drejede nøglerne, satte udrykningen i gang og pludselig kørte af sted. Det var helt fantastisk, siger DF-lederen, som dengang var omkring fire år gammel.

Drømmen vender tilbage
I dag er drømmen lagt på hylden, men for den 45-årige politiker er den stadig frisk i erindringen. Især når han kører forbi det sted i Brædstrup, hvor børnehaven engang lå. I dag er der bygget rækkehuse på matriklen:

- Når jeg får muligheden for at køre forbi dernede, kan jeg udpege præcis, hvor den stod. Det er ret sjovt, for det føles nøjagtig som dengang, siger han.

Morten Østergaard: - Min barndomsdrøm blev skabt i Hollywood
Morten Østergaard: - Min barndomsdrøm blev skabt i Hollywood

Efter børnehaven – i folkeskoleårene – skiftede Kristian brandmandstanken ud med en drøm om at blive betjent.

- Der var en årrække, hvor jeg var sikker på, at jeg skulle søge ind på politiskolen, siger han og forklarer, hvordan de fleste jobs med et strejf af umiddelbar samfundsbetydning dengang var hurtige til at vække hans interesse:

- Det er jo begge betydningsfulde jobs, og jeg kan huske, hvordan jeg tænkte, at det måtte være fascinerende at stå op hver morgen og udfylde den rolle i samfundet, lyder det fra Kristian Thulesen Dahl.

Vil gerne stå i en pølsevogn
Hvorfra de to lidt drenge-stereotype drømme kommer, aner DF'eren ikke. Han har aldrig set sig selv som værende specielt macho. Eller det modsatte for den sags skyld.

- Jeg kan ikke sige, hvorfor jeg har haft de her to drømme. Senere blev jeg musiksproglig student, som mange sikkert ikke synes er specielt maskulint. Jeg ved det ikke? Jeg har nok altid gået mine egne veje og været lidt af en ener, siger han og fortæller, hvordan han også var den eneste i vennekredsen, der i ungdomsårene valgte at blive politisk aktiv. Noget han har været lige siden, men ikke nødvendigvis behøver at være resten af sit liv.

Uffe Elbæk: - Jeg ved, hvordan jeg skal dø
Uffe Elbæk: - Jeg ved, hvordan jeg skal dø

- Jeg kan sagtens se mig selv lave noget andet end politik en dag. Jeg kunne enormt godt tænke mig at køre landtaxa. Mange har tit opfattet det som en joke. Men at køre i en fantastisk god og flot bil og samtidig få kontakt til en masse spændende mennesker på kryds og tværs. Det er spændende, synes jeg, siger DF-formanden og fortsætter tankestrømmen af pensionsdrømme:

- Jeg kunne også godt stå i en pølsevogn. Eller være skolelærer. Der er virkelig mange ting, jeg godt kunne se mig selv lave, hvis jeg havde tid til det.

Og tiden er ifølge 'Tulle' essensen. Livet som Folketingspolitiker kræver nemlig fuldt fokus og optager alle døgnets 24 timer:

- I det liv jeg har nu, har jeg desværre ikke tid. Havde jeg det, er jeg sikker på, at der ville brede sig en vifte af interesser, som jeg kunne finde på at bruge en masse tid på. Om jeg så ville være dygtig nok til det og kunne udføre det i den praktiske virkelighed er en helt andet sag. Det kræver virkelig sin mand eller kvinde at være skolelærer, betjent eller brandmand.

Anders Samuelsen: - Min fars kærlighed til Borgen blev også min skæbne
Anders Samuelsen: - Min fars kærlighed til Borgen blev også min skæbne

Johanne Schmidt-Nielsen: - Jeg ville for alt i verden være eventyrforfatter
Johanne Schmidt-Nielsen: - Jeg ville for alt i verden være eventyrforfatter

Kristian Thulesen Dahl startede sin politiske karriere i Fremskridtspartiets Ungdom, hvor han meldte sig ind som 13-årig. I 1995 brød han med Fremskridtspartiet og stiftede sammen med blandt andre Pia Kærsgaard Dansk Folkeparti. I 2012 overtog han partiformandsposten fra Pia Kjærsgaard.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx