Af Peter Ølhom Hansson - 14/03-17 10:20

Stor sorg i det danske kongehus: Prins Richard er pludselig dødStor sorg i det danske kongehus: Prins Richard er pludselig død

Prins Richard er mandag aften pludseligt død på slottet i Berleburg.

storybild

Prins Richard er mandag aften pludselig død på slottet i Berleburg. Det oplyser prinsesse Benediktes privatsekretær i en pressemeddelelse. (Billede: Scanpix/Palle Hedemann)

»Det er med stor sorg, at jeg på vegne af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte må meddele, at Hans Højhed Prins Richard er afgået ved døden,« oplyser Tommy M. Paulsen, som er privatsekretær for prinsesse Benedikte, i en pressemeddelelse.

Prins Richard har siden 1968 været gift med prinsesse Benedikte, som er søster til dronning Margrethe.

Den tyske prins var familieoverhoved for fyrstehuset Sayn-Wittgenstein-Berleburg og boede sammen med Prinsesse Benedikte på familieslottet Berleburg Slot i Bad Berleburg i delstaten Nordrhein-Westfalen i Tyskland.

Da Prins Richard i 2014 fyldte 80 år, beskrev BT, hvordan han og Benedikte traf hinanden ved den daværende hollandske tronfølger prinsesse Beatrixs bryllup tilbage i 1966.

På den tid bekom det ikke prinsesse Benediktes mor, dronning Ingrid, vel, at den mellemste datter havde til hensigt at smede sig lovformeligt sammen med en mand fra Tyskland. Det skyldtes, at Anden Verdenskrig stadig var for tæt på.

Men det lykkedes Benedikte og Richard at få deres viljer.

Selvom prins Richard i BTs fødselsdagsportræt blev beskrevet som et skattet medlem af kongefamilien, har han ofte glimret ved sit fravær ved baller på de danske slotte. For prinsen foretrak ofte at blive hjemme på sit slot frem for at vise sig frem på den røde løber.

Opsigtsvækkende udtalelse

Prins Richard kunne også vække opsigt med sine udtalelser. Eksempelvis i 2004 da han kæmpede med hud- og lymfekræft. Her lød det fra prinsen, at hans hustru, Benedikte, 'ikke brød sig om syge mennesker.' Dermed antydede Prins Richard tilsyneladende, at han følte sig svigtet af sin kone.

Derimod roste Prins Richard på det tidspunkt sin søn Gustav:

'Støtten fra min søn Gustav holdt mig i live. Han kørte mig rundt, gav mig tøj på. Det er helt fantastisk, hvad min søn har været for mig,' sagde prinsen blandt andet.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksplosion hos bilforhandler: Tre...
bt.dk
FCM-træner jubler efter vigtg sejr i...
bt.dk
Mand fes på fly: Få øjeblikke efter...
bt.dk
Se BTs karakterer her: Brøndbys 10...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx