Af Birger A. Andersen - 15/01-18 12:34

Lars Larsen sælger sit privatflyLars Larsen sælger sit privatfly

Selv hvis man skal holde øje med over 2.500 Jysk-forretninger i foreløbig 49 lande, kan det være lige i overkanten at råde over to flyvemaskiner.

storybild

Lars Larsen. (Billede: Nils Meilvang)

Den konklusion er den danske dyne-milliardær Lars Larsen kommet frem til. Derfor har han sat den mindste af sine flyvemaskiner - en Cessna Citation Jet II - til salg.

»Den lille flyver er til salg for omkring to millioner dollar (knap 12,5 mio kr.) for hele flyet, og der ejer jeg så 40 pct. af den. Muligheden for at sælge et fly af den type er blevet lidt bedre de senere år. Det er derfor, at det nu rører lidt på sig. De sidste fem-otte år har været lidt sløje i forhold til at finde fornuftige købere, men markedet er ved at komme lidt op igen,« forklarer Jysk-grundlæggeren.

Lars Larsen købte sin anpart i det lille privatfly med plads til seks passagerer i 2006. De øvrige købere var tre andre rigmænd - blandt dem Danfoss-milliardæren Jørgen Mads Clausen på Als. Dengang forklarede dyne-kongen over for BT blandt andet købet af det knap 15 meter lange fly til samlet 40 mio kr. som en nødvendighed for at kunne komme hurtigt og effektivt frem i udlandet.

»Med bombetrusler og alt hvad der er i lufthavne i dag, er det jo et mareridt at komme fra et sted til et andet. Det er min tålmodighed ikke til,« lød det i 2007 fra Lars Larsen.

Via anpartselskabet Air Alsie Operation i Sønderborg har privatflyet også været udlejet til andre interesserede. Men i slutningen af 2016 købte Lars Larsen en halvpart i et endnu større fly - en fem år gammel Hawker 4000 med plads til ni passagerer, der kan flyve komfortabelt i sæder af cremefarvet læder. Den anden halvpart ejes af flyselskabet Sun-Air fra Billund.

»Flyverne er rare at have, for der er mange af mine medarbejdere, der skal rundt i landene. Så er det jo fantastisk nemt at kunne sætte sig ind i en flyver, komme rundt i hele Ukraine, se 30 butikker, og være hjemme næste dag. Det er der også mange besparelser i, uden at det nødvendigvis er billigere end anden transport. Men der er jo også noget, der hedder tid,« siger Lars Larsen.

Trods sin rigdom har han altid gjort en dyd ud af at bruge sine penge fornuftigt - også privat.

»Nogen kalder mig nærig, men det synes jeg ikke, at jeg er.  Jeg er mådeholden.  Og når jeg om ikke så længe skal på den årlige vinterferie i Sydafrika, er det for dyrt til mit mådehold at flyve i eget fly derned. I stedet tager vi med Emirates, der som regel er de billigste. Så flyver vi over Dubai og videre ned. Vi skal være der omkring en måned tid for at slappe lidt af, få ladet batterierne op og se lidt til nogle venner, som er med dernede.«

På hvilke områder forkæler du dig selv?

»Mennesket har altid kunnet lide at få et klap på skulderen. Det kan være et økonomisk klap, og det giver jeg da også mig selv, når jeg synes, at jeg har fortjent det. Så får jeg da en ny bil eller del i en flyver eller et hus på Mallorca eller i Sydafrika. Det er de små bonusser, jeg går og giver mig selv. Uden det ville det da være lidt kedeligt, synes jeg.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx