Af SINE BACH JAKOBSEN - 14/05-17 22:58

DMI om sommervejr: 25 grader i sigte - nogle stederDMI om sommervejr: 25 grader i sigte - nogle steder

Årets første rigtige sommerdag kan være i sigte.

storybild

Arkivfoto (Billede: Scanpix/Richard Sylvestersen)

Sønderjyderne kan godt begynde at finde badebukserne frem. På torsdag ser det nemlig ud til, at temperaturen i Sydvestjylland når helt op til de magiske 25 grader, som betyder, at vi får årets første sommerdag.

Planlægger du derimod at tilbringe torsdagen med en kold fadøl i Nyhavn, kan det godt ske, du lige skal have en ekstra trøje med. Ved sydøstvendte kyster kan temperaturen nemlig være markant lavere, nemlig omkring 15-18 grader.

»Der vil være stor forskel, når man kommer til kyster med pålandsvind. Det er et forårsfænomen, fordi vandet stadig er så koldt, at luften bliver kølet meget ned,« siger Frank Nielsen vagthavnede hos DMI.

Vildt vejr på vej: Her kan skybrud og torden ramme i dag
Vildt vejr på vej: Her kan skybrud og torden ramme i dag

I det hele taget er vejret lidt 'tricky' i den kommende tid. Derfor er der heller ikke klare prognoser for, hvordan vejret kommer til at se ud, når vi når på den anden side af torsdagens 25 grader.

»Vi kan være heldige, at vejret holder fredag med. Men der er skyer og regn på vej til weekenden. Det er små forskydninger, der afgør det,« siger han.

De kommende tre dage skal vi da også lige have lidt skyer og - især tirsdag - regn forbi. Til gengæld beholder vi lidt af weekendens varme. Temperaturen vil mandag og tirsdag ligge på omkring 13-18 grader og i løbet af onsdag måske nå 20 grader.


LÆS OGSÅ: Vejret: Sådan bliver din uge

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Myndighederne advarer: Voldsomt...
bt.dk
Rikke Chili faldt om i junglen: Det...
bt.dk
Klopp efter vild målfest: Det var tæt...
bt.dk
Nyt regnskab: Kongehuset har tabt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx