Af - 22/04-17 14:55

Kræftsyg dansk pige har en hobby, der varmer dit hjerteKræftsyg dansk pige har en hobby, der varmer dit hjerte

En 10-årig dansk pige med kræft hjælper nu andre børn i nød - ved hjælp af en helt særlig hobby.

Bildstrecke im Grossformat »

Selv om man lever med en forfærdelig sygdom, så kan man sagtens være sejere end de fleste.

Det er 10 år gamle Chaklin Andersen fra Herlev i Storkøbenhavn et glimrende eksempel på. Hun fik i marts sidste år stillet en kræftdiagnose, da lægerne fandt en tumor øverst i den lille piges rygsøjle. Efterfølgende har en biopsi på uheldigvis lammet hende i størstedelen af højre side af kroppen.

17-årige Marcus laver rørende video om sin mors brystkræft: 'Det er meget personligt'
17-årige Marcus laver rørende video om sin mors brystkræft: 'Det er meget personligt'

Men på trods af det, så har Chaklin Andersen, der af familie og venner bliver kaldt for 'Chak', et enormt overskud, som ingen kunne forvente eller kræve af en 10-årig pige. For nogle uger siden startede hun på et lille hobby-projekt. Hun tømte sin sparegris. Her var der 300 kroner, som hun brugte på materialer til at lave læbepomade og bodyscrub.

- Jeg så de her videoer på Youtube, og så tænkte jeg, at jeg ville lave det, siger Chak lidt genert til metroxpress, mens familiens hund, Luna, bjæffer i baggrunden.

Det eneste 'problem' med hobbyen var, at Chak ikke selv bruger produkterne. Hun syntes egentlig bare, at det var sjovt at lave dem. Og da moderen, Rosa Jensen, sad med bodyscrub op til ørene, så fik mor og datter en idé.

Rørende bryllupsfoto går verden rundt: - Det ville ikke være det samme uden hende
Rørende bryllupsfoto går verden rundt: - Det ville ikke være det samme uden hende

Størstedelen af skønhedsprodukterne skulle sælges og overskuddet gå til Børnecancerfonden. Chaklin Andersen har nemlig selv nydt godt af hjælp fra Børnecancerfonden i form af legater, der er blevet brugt på forkælelse. Da Chak ikke kan bruge begge sine hænder, så har hun 'ansat' sin mor og fastre til at hjælpe med at lave, sælge og køre ud med produkterne - hovedsageligt i Københavnsområdet.

- Det er dem, der rører rundt i dem, siger hun og griner på spørgsmålet, om det er lidt sjovt at være chefen og hundse rundt med sine familiemedlemmer.

Men ville det ikke være federe at bruge pengene på slik eller legetøj?

- Det er bare sjovt og hyggeligt at lave. Jeg har et stort sliklager, og jeg er blevet lidt træt af at samle Lego, siger hun og griner forsigtigt.

Rørende budskab: Mor skriver åbent brev til sin 3-årige søn
Rørende budskab: Mor skriver åbent brev til sin 3-årige søn

På lidt over en uges tid har Chak omsat for omkring 2.300 kroner. En læbepomade koster 10 kroner, og en bodyscrub koster 25 kroner. Størstedelen af pengene går til det gode formål.

- Scrubben koster rundt regnet 10 kroner at lave i materialer. Så de resterende 15 kroner går til Børnecancerfonden, siger Chaks mor, Rosa Jensen.

Hun fortæller, at de har været nødt til at skifte 'leverandør' af beholdere til de forskellige produkter, siden produktionen er vokset. Så Søstrene Grene er blevet skiftet ud med Føtex, fordi de tømte førstnævnte for beholdere.

Selv om Chak har lidt svært ved at sætte ord på det, så er moderen ikke i tvivl om motivet.

- Hun har altid godt kunnet lide at hjælpe andre, og hun har altid haft lyst til at gøre noget for andre og tage sig af de mindre. Så det her er en god måde at hjælpe og føle, man gør en forskel, siger hun og fortsætter:

11-årig pige skriver det sødeste takkebrev til politiet: - Jeg kan ikke takke jer nok
11-årig pige skriver det sødeste takkebrev til politiet: - Jeg kan ikke takke jer nok

- Da vi snakkede om, hvad pengene skulle gå til, kunne jeg høre, det var vigtigt, at det var til Børnecancerfonden, fordi pengene netop skulle gå til børn med kræft.

Hvor længe hun laver produkterne, har Chak ikke sat en deadline på. Det handler simpelthen om, hvor længe hun stadig har lysten til det. Men det er en god hobby, nu hvor hun ikke rigtigt går i skole på grund af sin sygdom.

Der er jo en chance for, at det pludseligt vælter ind med bestillinger. Så kan det jo være, at I pludseligt får meget travlt, ville det være ok?

- Ja. Så skal vi bare se at købe nogle flere glas, konstaterer hun stille og roligt, mens hun smiler og kæler med hunden.

Alenemor hyldes: Derfor fulgte hun sin søn i skole udklædt som mand
Alenemor hyldes: Derfor fulgte hun sin søn i skole udklædt som mand

Hvis du bor i Københavnsområdet og kunne tænke dig at købe nogle af produkterne, så kan du sende en besked til Chaklins faster Caroline på Facebook ved at følge dette link.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Statsministeriet: Ingen ændringer i...
bt.dk
Emmas billede er blevet misbrugt igen...
bt.dk
Åbent brev: Landstræner var fuld...
bt.dk
Forurenet med mus: Nu tilbagekaldes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx