Af - 23/04-15 14:59

To studerende står for MEGA-Kapsejlads: 'Jeg sover da ikke så godt om natten'To studerende står for MEGA-Kapsejlads: 'Jeg sover da ikke så godt om natten'

Ansvaret for afviklingen af fredagens kapsejlads i Aahus, hvor 20-25.000 aarhusianere ventes at mødes op, hviler på skuldrene af to medicinstuderende.

storybild

Malthe og Gideon. (Billede: Kapsejladsen)

Det traditionsrige kapsejlads ved Aarhus Universitet er de senere år vokset massivt i størelse og popularitet. I år ventes 20-25.000 aarhusianere at dukke op. Alligevel er det traditionen tro, stadig blot to studerende, som står for at arrangere eventet.

I år det de to medicinstuderende, Gideon Strange og Malthe Jessen, som har fået stafetten.

MX tester: Overraskende lidt afføring i kapsejlads-vand
MX tester: Overraskende lidt afføring i kapsejlads-vand

- Jeg har da været lidt oppe at køre de sidste dage, og har ikke sovet så godt om natten. Man kan jo ikke lade være med at spekulere på om det hele nu også spille, og om økonomien holder, så der også er penge til dem, der skal stå for det næste år, siger Gideon Strange til metroxpress.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Han og kollegaen har det primære ansvar og har derfor ligget vandret de sidste par uger for at alt bliver klar til i morgen.

- Vi har i hvert fald brugt syv timer dagligt udover studiet. Der skal jo indhentes tilladelser fra politi, kommune og brandmyndigheder. Der skal findes kunstnere. Der skal findes ud af hvem der må sælge øl og mad og der skal indhentes sponsorater rundt omkring, siger han.

Eventet har vokset sig større år for år. Sidste år kom der storskærme til, og i år har man også fået en 30 meter høj telefonmast til, så de mange mennesker kan bruge deres telefoner.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Så man kan godt sige, at det efterhånden er blevet så stort, at det virker lidt håbløst at to studerende som ikke rigtig ved noget helst, skal arrangere det. Men det er jo sjovt, og det kan godt lade sig gøre. Så vi giver stafetten videre til to andre næste år, siger han.

Kapsejladsen skydes officielt i gang fredag klokken 13, og slutter med efterfest på Klubben ved Handelsjøskolen, hvor bl.a. Bikstok spiller.

​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx