Af Ritzau - 10/05-16 14:44; Opdateret: 10/05-16 19:05

Flugtfange voldtog og forsøgte at dræbe sin ekskæresteFlugtfange voldtog og forsøgte at dræbe sin ekskæreste

En 21-årig mand er blevet idømt otte års fængsel for voldtægt og drabsforsøg under springtur fra fængslet.

storybild

21-årige Mounir el-Khatib flygtede i marts sidste år fra Horserød Fængsel vest for Helsingør for derefter at opsøge sin dengang 26-årige ekskæreste. Nu er han blevet idømt otte års fængsel. (Billede: Free/Colourbox)

Den 21-årige Mounir el-Khatib flygtede i marts sidste år fra Horserød Fængsel vest for Helsingør for derefter at opsøge sin dengang 26-årige ekskæreste.

Her voldtog han kvinden og forsøgte at dræbe hende, har Retten i Helsingør tirsdag fastslået. Den 21-årige mand er blevet idømt otte års fængsel.

Da Mounir el-Khatib om formiddagen 9. marts flygtede fra fængslet, opsøgte han sin kæreste på VUC i Helsingør og slæbte hende med hjem til hendes lejlighed.

Her tvang han hende til sex ved at true hende med en kniv, mens han slog, sparkede og rev hende i håret. Efterfølgende stak han hende i låret med en kniv.

Kvinden pådrog sig også blødninger i øjnene og ansigtet, der indikerer, at kvinden under overfaldet er blevet forsøgt kvalt.

Anklager hos Nordsjællands Politi Bente Schnack er tilfreds med dommen.

- Det er særdeles tilfredsstillende. Dels fordi han blev dømt for drabsforsøg, hvilket er vanskeligt, når der er tale om kvælergreb.

- Og dels fordi det er en straf, der er udmålt strengt, fordi det er tredje gang, han begår vold over for den samme, og fordi han i øvrigt også voldtog hende.

Bente Schnack havde bedt om mellem otte og ni års fængsel til den tiltalte.

Mounir el-Khatib og den forurettede kvinde havde været kærester over flere forskellige perioder, og manden sad - inden sin flugt - i fængsel for en forbrydelse begået mod den samme kvinde. Det oplyser Bente Schnack.

Den omstændighed var også en af årsagerne til tirsdagens relativt lange fængselsstraf.

- Retten lagde vægt på, at forbrydelserne blev begået under afsoning af en dom for vold over for den samme forurettede. Og at det selvfølgelig er særdeles groft at forsøge at slå et andet menneske ihjel, samtidig med at man voldtager hende, siger Bente Schnack.

Den 21-årige Mounir el-Khatib har anket dommen til landsretten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx