Af Ritzau - 20/05-16 09:38

DF lægger mest vægt på læhegn i ny naturpakkeDF lægger mest vægt på læhegn i ny naturpakke

Dansk Folkeparti har fået afsat 30 millioner til læhegn og læbælter i den politiske aftale om naturpakke.

storybild

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) præsenterer Naturpakken med miljøordførerne Anni Matthiesen (V) Pia Adelsteen (DF), Carsten Bach, (LA) og Mette Abildgaard (K). (Billede: Scanpix/Uffe Weng)

Dansk Folkeparti har sat sit største fingeraftryk på Naturpakken ved støtte til læhegn. Det skal fremme den varierede natur - biodiversitet - med mange planter og dyr i det åbne land og på landbrugsarealerne.

Det siger Dansk Folkepartis miljøordfører, Pia Adelsteen, efter at de borgerlige partier - Liberal Alliance, De Konservative, DF og Venstre - fredag har indgået en politisk aftale om en naturpakke. Pakken er større end forgængeren, der blev indgået under Eva Kjer Hansen (V), som De Konservative væltede som miljø- og fødevareminister.

- Det har været et stort ønske fra Dansk Folkeparti, at vi fik læhegn og læbælter igen i landbruget. Det har vi fået afsat 30 millioner kroner til, siger Pia Adelsteen.

- Så har vi fået penge til klimatilpasning og puljer for adgang til naturen. Det kan være ældre og handicappede, og det har også været vigtigt for os.

Pia Adelsteen anslår, at DF samlet har fået initiativer for 90 millioner kroner.

Det skabes et nationalt tilskud til at plante læhegn og supplere eksisterende læbælter i det åbne land. Biodiversiteten bevares ved at plante "spredningskorridorer", læhegn med tre til syv rækker beplantning og "trædesten".

Grundejere kan søge tilskud fra ordningen, som stiller krav til læhegns kvalitet, så projekter med stort potentiale for biodiversitet har forrang. Ordningen ventes i gang fra næste år.

Pia Adelsteen havde gerne set Eva Kjer Hansen fortsætte.

- Det har været De Konservatives måde at håndtere det på. Fra Dansk Folkeparti var vi ikke jubelbegejstrede over, at Eva Kjer skulle ryge. Nu har vi fået Esben Lunde. Vi skal sige: Sket er sket, siger Pia Adelsteen.

- Forhandlingsforløbet har været godt, så vi har fået genskabt et godt klima mellem de fire partier. Det har været vigtigt, siger DF's miljøordfører.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx