Af - 05/02-14 12:21; Opdateret: 05/02-14 15:24

Politiker: Vi sagde ja til Eurovision-bevilling under protestPolitiker: Vi sagde ja til Eurovision-bevilling under protest

Alle stemte for en ekstra bevilling til Eurovisionen under protest. Sådan oplevede Enhedslistens medlem af regionsrådet afstemningen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Da politikerne i regionsrådet i aftes sagde ja til en ekstra bevilling til afvikling af Eurovision-showet på Refshaleøen, var det ikke med deres gode vilje. Det siger Enhedslistens medlem af Region Hovedstadens regionsråd Susanne Langer til metroxpress.

- Under omstændighederne følte vi, at vi var nødt til at stemme for. For alternativet var jo, at det bliver flyttet til Herning. Men jeg tror, at vi alle stemte for under protest. Vi redegjorde i debatten for, at det er dårlig økonomistyring, og at vi en anden gang ikke vil sige ja på så forhastet et grundlag, siger Susanne Langer.

Kræver 13 mio.: DR truer  med at flytte Eurovision
Kræver 13 mio.: DR truer med at flytte Eurovision

Tirsdag aften kunne Metroxpress fortælle, at ombygningen af B&W Hallerne på Refshaleøen i København, hvor det stort anlagte Eurovision-show skal afholdes til maj, har vist sig en større udfordring end først antaget. Blandt andet har fjernelsen af tre bærende søjler krævet en stærkere teknisk løsning end budgetteret, og derfor skal de tre parter Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Region Hovedstaden hver finde 4,3 millioner kroner ekstra i budgettet. ‘Alternativet er, at arrangementet ikke kan afvikles i København’, hed det i de dokumenter, regionspolitikerne tirsdag aften fik fremlagt på mødet.

DR: Det er ikke os, der truer med at flytte Eurovision
DR: Det er ikke os, der truer med at flytte Eurovision

- Argumentet var, at det vil sætte en masse fokus på København. Selv om pengene stammer fra forskellige kasser, så er det da tankevækkende, at vi har bøvl med at hive to millioner kroner hjem til banebrydende undersøgelser af forurenet jord, når vi kan lægge fire millioner kroner på bordet til dårlig regnskabsføring, siger Susanne Langer, der bakker op om tidligere udtalelser om, at politikerne har fået sat pistolen for panden.

- Men hvordan kan det være, at nogle ‘pistoler for panden’ er farligere end andre? Jeg vil da mene, at vi også har haft pistolen for panden med mange af de massive nedskæringer vi har set i psykiatrien og hospitalsvæsenet de seneste år. De to ting hører til i hver deres økonomiske kasser, og man kan ikke bare flytte pengene fra den ene til den anden, men åbenbart er presset fra et stort arrangement som Eurovision større, end de patienter der bliver ramt af nedskæringer, siger hun.

V om Eurovision-afpresning: Usmageligt
V om Eurovision-afpresning: Usmageligt

Dukker der endnu en ansøgning om en ekstrabevilling til Eurovision-afviklingen op, tvivler hun på, at hun vil stemme for.

- Jeg tror, at vi i Enhedslisten vil være nødt til at sætte foden ned og sige nej, hvis det her sker igen, siger hun.

Hva' så, Robbie? Vil du bytte med Eurovision?
Hva' så, Robbie? Vil du bytte med Eurovision?

Det konservative medlem af regionsrådet Mette Abildgaard sagde i aftes, at der blev truet med at flytte showet til Herning. Hun understreger over for Metroxpress, at det ikke er DR, der står bag truslen.

- Jeg ved ikke, hvem der har truet os, med at flytte arrangementet, hvis vi ikke gav pengene - det er jeg ved at finde ud af nu. Men vi har klokkeklart fået at vide fra administrationen i Region Hovedstaden, at hvis vi ikke bevilliger pengene, så kan arrangementet ikke holdes i København, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

United-legendes klub udsat for hetz:...
bt.dk
Professor: Overhængende fare for...
bt.dk
Se det første billede: Prins William...
bt.dk
Glemte et gratis æble i sin taske: NU...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx