Af - 31/08-16 11:47; Opdateret: 31/08-16 15:35

Samuelsen holder fast i topskattekrav: - Intet er ændretSamuelsen holder fast i topskattekrav: - Intet er ændret

Vi har en rød linje og den hedder fem procent lettelse i topskatten 'hele vejen op', lyder meldingen fra LA-formand Anders Samuelsen. Det ligner valg, vurderer politisk kommentator Henrik Qvortrup.

storybild

Stålsat. Anders Samuelsen, formand for Liberal Alliance, står urokkeligt fast på en lettelse i topskatten på fem procent - også for de allerigeste danskere. (Billede: scanpix/arkiv)

Han virkede nervøs, men der var ingen slinger i valsen, da Anders Samuelsen, formand for Liberal Alliance, her klokken 14.00 slog fast, at han og Liberal Alliance står urokkeligt fast på, at topskatten skal sænkes fra 15 til 10 procent 'hele vejen op'.

- Intet er ændret overhovedet: Samme position, ingen vaklen i geledderne, sagde Samuelsen og undertregede, at der for Liberal Alliance er tale om en principiel værdikamp, som i Liberal Alliances optik handler om, at lavere skatter vil skabe vækst til gavn for alle og mere frihed til den enkelte.

I går spillede regeringen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen ud med en topskattelettelse på fem procentpoint, men ikke for den del af lønnen, der overstiger en million kroner. Anders Samuelsen gik i selvvalgt tænkeboks indtil i dag klokken 14.

Mette Frederiksen drager på turné med krav til 2025-plan
Mette Frederiksen drager på turné med krav til 2025-plan

Anders Samuelsens stålsatte linje betyder, at et folketingsvalg er rykket markant tættere på, lyder analysen fra politisk kommentator Henrik Qvortup.

- 'Umuligt' er er svagt ord i forhold til, hvordan Løkke skal kunne komme igennem med sin plan nu. Løkke har allerede strakt sig så langt han kunne, og DF kan under ingen omstændigheder lægge stemmer til en topskattelettelse på fem procentpoint for landets allerrigeste. Det ligner unægtelig, at vi skal til valg, siger han.

Danskerne skyder Løkkes SU-besparelser ned
Danskerne skyder Løkkes SU-besparelser ned

Løkke vil ifølge Qvortrup nu gå i realitetsforhandlinger og forhandle en aftale hjem med de partier, der vil være med. Indeholder den endelige aftale ikke en topskattelettelse på fem procentpoint 'hele vejen op', vil det tvinge Anders Samuelsen til at fremsætte et mistillidsvotum til regeringen i folketingssalen, og det vil Socialdemokraterne og resten af rød blok stemmer for, og dermed er Løkke væltet.

- Før i dag ville jeg sige, at sandsynligheden for et valg var 30 procent. Nu taler vi 80 procent, siger Qvortrup.

Regeringen vil kun give børnecheck til tre børn per familie
Regeringen vil kun give børnecheck til tre børn per familie

Ender Løkke og ikke mindst DF med at bøje sig for Liberal Alliances krav , vil det give de 100 bedst lønnede danskere 1,3 millioner kroner ekstra i skattelettelse sammenholdt med regeringens udspil. Hver.

Et klart flertal på 56 procent af danskerne er imod V-regeringens forslag om at sænke topskatten fra 15 til 10 procent for indkomster mellem 470.000 kroner og 1000.000 kroner, mens 33 procnbt af danskerne hilser forslaget velkomment. 10 procent er i tvivl. Det viser en måling blandt 880 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år, som YouGov har foretaget metroxpress.

LÆS OGSÅ: Global finansiel vagthund siger god for Hjorts underskud

LÆS OGSÅ: Claus Hjort regner fem milliarder frem til forbrug

LÆS OGSÅ: Sådan rammer Løkkes planer din pengepung

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx