Af - 04/09-16 21:18

Daniel og Grace blev gift midt i et stort PokéstopDaniel og Grace blev gift midt i et stort Pokéstop

Hundredvis af Pokémon GO-spillere indtager dagligt Det Kongelige Biblioteks Have. På trods af menneskevirvaret valgte Daniel og Grace at blive gift i haven i lørdags.

Bildstrecke im Grossformat »
Dog tilføjer hun, at der automatisk vil ske en form for usynlig afspærring, når der ankommer en del mennesker i deres stiveste pus og stiller sig i et hjørne af haven. Slots- og Kulturstyrelsen oplyser, at der på hverdage er flest Pokémon-jægere sidst på eftermiddagen, mens der i weekenden er flest omkring middag. Daniel Bondebjerg og Grace Suhadis største bekymring var faktisk ikke de mange Pokémon Go-spiller, men vejret. Heldigvis holdt vejret gennem hele vielsen. Daniel Bondebjerg og Grace Suhadis blev viet lørdag 3. september kl. 15 i Det Kongelige Biblioteks Have. - Vi er generelt rigtig glade de besøgende, som kommer og nyder haven. Slots- og Kulturstyrelsen ønsker at Bibliotekshaven kommer til glæde for så mange som muligt, sådan svarer Jakob Dahl Klausen, der er presse- og kommunikationsmedarbejder i styrelsen på en mail til metroxpress. - Vi blev opmærksomme på, at der var mange Pokémon GO-spillere i haven, da mine veninder begyndte at sende mig artikler om tendensen. Vi tog kontakt til Slots- og Kulturstyrelsen, der tilbød os alternative grønne steder at holde brylluppet på. Men vi takkede i stedet for ja til, at de kunne afspærre et område i haven. siger Grace Suhadi. Sidste år havde haven cirka 10 anmeldte vielser oplyser styrelsen. - Vi stod lidt med håret i postkassen og vi var rigtig kede af, at vi var havnet i den situation. Det fortalte Anna-Katrine Vingtoft-Andersen fornyligt til metroxpress i forbindelse med, at hun og kæresten måtte rykke deres vielse, på grund af de mange Pokémon jægere i Det Kongelige Biblioteks Have. Læs hele artiklen ved at klikke på linket. - Selvfølgelig må der være andre end gæsterne med til vielsen, når man vælger en offentlig have for et bryllup. Men Pokémon-jægere i hundredevis var lige i overkanten, sagde Christian Romer Løvedal for nyligt til metroxpress. Han og kæresten valgte at rykke vielsen til Kongens Have, hvilket ses på billedet. - Vi blev enige om, at det fredelige, romantiske sted i København var gået fløjten, og at vi måtte finde et akut alternativ, tilføjer han. Pokémon Go har taget verden med storm, siden det blev lanceret den 6. juli. Spillet går kort sagt ud på, at man går rundt i den virkelige verden med sin smartphone, som lægger et virtuelt lag af Pokémonernes verden indover. Spillet har været officielt ude i Danmark siden den 16. juli. Kort efter lanceringen steg værdien af Nintendo, der ejer Pokémon-mærket, med hele 50 procent. Pokémon Go var - allerede med en uges tid på bagen - det største mobilspil nogensinde. App'en trækker på nuværende tidspunkt mere smartphone-trafik end Twitter og Facebook.

Pokémon GO er det helt store hit lige nu, og hele verden er blevet ramt af bølgen.

Flere grønne områder i København oplever i disse måneder at blive overdynget med mennesker, der kommer for at fange Pokémon.

Særligt belastet er Det Kongelige Biblioteks Have. Før Pokémon GO var haven et lettere ukendt og fredeligt sted. I dag er det ikke unormalt, at 400 Pokémon-jægere indtager det grønne område. Det sætter kærestepar, der har planlagt sommervielser i haven, i lidt af et dilemma.

Metroxpress har tidligere skrevet om, hvordan Anna-Katrine Vingtoft-Andersen og Christian Romer Løvendal en uge før deres vielse måtte finde et nyt, offentligt sted at blive gift, fordi de mente, at det "lille eftertænksomme åndehul" var gået fløjten.

Dansk verdensmester i Pokémon: Her er mine bedste råd
Dansk verdensmester i Pokémon: Her er mine bedste råd

Men ikke alle forlovede har valgt at rykke vielsen i Det Kongelige Biblioteks Have. Lørdag blev 30-årige Daniel Bondebjerg og Grace Suhadis gift i haven, og som Grace Suhadis siger, havde de ikke noget imod at udvide gæstelisten lidt spontant.

- Det var en dejlig dag. Det var lige 400 ekstra gæster i form af Pokémon-jægere, men det var fint, fortæller nygifte Daniel Bondebjerg til metroxpress og tilføjer:

Det var selvfølgelig lidt syret at blive gift, mens en horde af mennesker bevæger sig efter digitale objekter i haven.

Ekspert: Så lang tid går der før Pokémon GO er ude af billedet
Ekspert: Så lang tid går der før Pokémon GO er ude af billedet

Parret indrømmer, at de var lidt nervøse for, om de kunne få ro og fred til vielsen, men deres bekymringer blev gjort til skamme, og faktisk vidste Pokémon-affæren sig næsten at være et plus.

- Jeg tror, haven kom til at være et fint samlingspunkt, for flere af vores gæster, som spiller Pokémon GO, kom lidt tidligere for at fange Pokémon, griner Grace Suhadis.

Interessen for Pokémon Go er på vej nedad
Interessen for Pokémon Go er på vej nedad

Da parret nogle uger inden brylluppet fandt ud af, at haven var befolket med Pokémon-jægere, var de først ikke begejstret. Men det var så vigtigt for dem at blive gift i netop den have, at de så ud over problemet.

- Min kæreste har læst på forfatterskolen og skriver digte, og derfor var det vigtigt for os at blive gift på dette virkeligt smukke sted. Samtidig ligger haven i gåafstand til lokalerne, hvor festen skulle holdes, siger Grace Suhadis til metroxpress.

Parret er dagen derpå meget glade for deres valg om at blive gift i Det Kongelige Biblioteks Have på trods af Pokémon, og de kan til enhver tid anbefale andre at gøre det samme.

Her er appen, der har slået Pokémon GO
Her er appen, der har slået Pokémon GO

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx