09/11-17 11:41; Opdateret: 09/11-17 17:02

Politiet forlænger igen visitationszone i KøbenhavnPolitiet forlænger igen visitationszone i København

For syvende gang forlænger politiet visitationszonen, der blev oprettet i sommer, i København.

storybild

Visitationszonen i København (billede) er blevet forlænget frem til 23. november. Free/Københavns Politi

København. Københavns Politi har besluttet at forlænge visitationszonen i København frem til den 23. november klokken 12.00.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse torsdag.

Det er syvende gang, at visitationszonen er blevet forlænget. Baggrunden er, at der har været flere episoder med skud og knive i byen.

- Skyderierne relaterer sig formentlig til en konflikt mellem personer med tilknytning til registrerede bandegrupperinger, skriver politiet.

Det er også blot en dag siden, at der sidst var skyderi i hovedstaden.

Onsdag aften blev der skudt på Griffenfeldsgade på Nørrebro i København, hvor en mand blev ramt. Den 25-årige mand har banderelationer, har politiet oplyst.

Visitationszonen giver politiet ret til at kropsvisitere alle, der færdes i zonen, uden at der er en konkret mistanke mod dem. Det gælder også ransagning af biler.

Formålet med zonen er at skabe "tryghed for borgerne".

Det er over tre måneder siden, at politiet 20. juli oprettede visitationszonen. En kort overgang dækkede den også et område på Amager, men her er adgangen til at visitere ophævet igen.

Det er ikke kun i hovedstaden, at der er indført visitationszone.

Københavns Vestegns Politi har også oprettet en visitationszone. Den bliver også forlænget frem til 23. november indtil klokken 23.00, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

I sidste uge valgte Vestegnens politi at udvide zonen, der blandt andet dækker store dele af Gladsaxe, Herlev og Ballerup, på grund af en bandekonflikt i området.

På Vestegnen er det også mindre end et døgn siden, at der har været skyderi.

I Løvens Kvarter i Albertslund har politiet torsdag fundet fire patronhylstre. Politiet mener, at skyderiet har fundet sted natten til torsdag.

Hen over sommeren og i efteråret har København været plaget af en lang række skyderier på grund af den verserende bandekonflikt.

Konflikten har indtil videre kostet to menneskeliv. 31. oktober blev en 30-årig mand dræbt med tilknytning til banden Brothas dræbt. Tre dage efter blev en 20-årig mand skudt og dræbt.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: 'Paradise'-fyr har...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Fordele og ulemper ved brugt eller ny...
bt.dk
Voldsomme besparelser i DR: Lars...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx